Hrušková poviedka na koláče

Overený spôsob, ako pripraviť hruškové povidlá, ktoré sa neskôr dajú použiť do koláčov alebo frgálov. Pomaly pečené hrušky v rúre zaručia, že sa z nich získá...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
hrušky
Postup varenia podľa receptu
Hrušky umyjeme, rozkrájame na štvrtiny, odstránime stopku, zvyšky okvetných lístkov a jadrovník. Šupku necháme.
Hrušky umiestnime do pekáča alebo do veľkého hrnca, ktorý sa zmestí do trúby, a dusíme ich zakryté v trúbe na 180 °C približne 2-4 hodiny. Hrušky sa zredukujú na polovicu, takže nimi môžeme naplniť celý pekáč alebo hrniec.
Doba dusenia závisí od toho, koľko a aké šťavnaté hrušky sú. Počas dusenia hrušky občas premiešame.
Upečené hrušky necháme vychladnúť a potom ich rozomelíme pomocou mäsového mlynčeka.
Rozomleté ingrediencie naplníme do pohárov, utrieme okraje a zavrieme ich viečkom. Sterilizujeme 45 minút od chvíle, keď začnú variť.
Takto zavarovaná povidla môžu vydržať až 3 roky. Najvhodnejšie sú hrušky s nízkym obsahom šťavy. Hrušky typu máslovka sú veľmi šťavnaté, takže je potrebné pri dusení časť šťavy odstrániť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrušková poviedka na koláče
Hruškové povidla na koláče sú lahodnou pochúťkou, ktorá dodá každému pečeniu jedinečný chuťový zážitok. Táto sladká náplň sa pripravuje z dozretých hrušiek, ktoré sa pomaly varia s cukrom a korením, kým sa nevytvorí hustá, aromatická hmota. Skvele sa hodí nielen do tradičných koláčov, ale aj na plnenie buchiet či ako nátierka na chlieb. Hruškové povidla sú obľúbené pre svoju jemnú chuť a prírodnú sladkosť, ktorá poteší každého milovníka dezertov.