Domáci kečup

Domáci kečup
Doba prípravy: 25 minút
Doba varenia: 105 minút
Porcie: 1

Mnoho detí aj dospelých sa nezaobíde bez kečupu. A ak máte doma toľko rajčín, že si neviete rady, vyskúšajte si vyrobiť vlastný…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 kg paradajok
250 g neolúpaných jabĺk
250 g cibule
1 polievková lyžica soli
125 ml octu
1 polievková lyžica sladkej papriky
1/2 polievkovej lyžice pálivej papriky (alebo 1 feferónka)
5 klinčekov
5 guličiek nového korenia
5 guličiek celého čierneho korenia
150 g cukru

Postup varenia podľa receptu

Omyté paradajky, jablká a cibuľu nakrájame na krúžky a povaríme s octom, soľou, paprikou, klinčekmi, novým korením a čiernym korením.

Pripravujeme jedlo po dobu jednej a pol hodiny.

Potom pridáme cukor a varíme bez pokrievky ďalších 15 minút (môžeme aj dlhšie), aby kečup mal hustejšiu konzistenciu.

Po uvarení všetko rozmixujeme, prelije a nalijeme do sklenených nádob, utrieme okraje a dôkladne ich uzavrieme viečkami.

Ak kečup doma používame zriedka, mali by sme ho zavaríť, aby mal dlhšiu trvanlivosť a nesplnil sa.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci kečup

Domáci kečup je vynikajúca alternatíva k priemyselne vyrábaným variantom, ktoré často obsahujú konzervanty a umelé dochucovadlá. Príprava je jednoduchá a vyžaduje iba čerstvé paradajky, ocot, cukor a korenie podľa chuti. Môžete experimentovať s rôznymi bylinkami, ako je bazalka alebo oregano, a vytvoriť si tak svoju vlastnú unikátnu receptúru. Domáci kečup je nielen chutný, ale aj zdravšou a ekologickejšou voľbou, ktorú ocení celá rodina. Skvele sa hodí k hamburgerom, hranolčekom či ako dip k zeleninovým snackom.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 5.0/5 (144 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: Zelenina, paradajky, konzervy, varenie, ľahké, bežný deň, ľahký, bezlepkové, letné recepty, vegetarianské, jablká, sladkokyslé, zavareniny, európska, zeleninové zaváraniny

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáci kečup.

Pridať komentár