Domáci kečup

Mnoho detí aj dospelých sa nezaobíde bez kečupu. A ak máte doma toľko rajčín, že si neviete rady, vyskúšajte si vyrobiť vlastný…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 kg paradajok
250 g neolúpaných jabĺk
250 g cibule
1 polievková lyžica soli
125 ml octu
1 polievková lyžica sladkej papriky
1/2 polievkovej lyžice pálivej papriky (alebo 1 feferónka)
5 klinčekov
5 guličiek nového korenia
5 guličiek celého čierneho korenia
150 g cukru
Postup varenia podľa receptu
Omyté paradajky, jablká a cibuľu nakrájame na krúžky a povaríme s octom, soľou, paprikou, klinčekmi, novým korením a čiernym korením.
Pripravujeme jedlo po dobu jednej a pol hodiny.
Potom pridáme cukor a varíme bez pokrievky ďalších 15 minút (môžeme aj dlhšie), aby kečup mal hustejšiu konzistenciu.
Po uvarení všetko rozmixujeme, prelije a nalijeme do sklenených nádob, utrieme okraje a dôkladne ich uzavrieme viečkami.
Ak kečup doma používame zriedka, mali by sme ho zavaríť, aby mal dlhšiu trvanlivosť a nesplnil sa.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáci kečup
Domáci kečup je vynikajúca alternatíva k priemyselne vyrábaným variantom, ktoré často obsahujú konzervanty a umelé dochucovadlá. Príprava je jednoduchá a vyžaduje iba čerstvé paradajky, ocot, cukor a korenie podľa chuti. Môžete experimentovať s rôznymi bylinkami, ako je bazalka alebo oregano, a vytvoriť si tak svoju vlastnú unikátnu receptúru. Domáci kečup je nielen chutný, ale aj zdravšou a ekologickejšou voľbou, ktorú ocení celá rodina. Skvele sa hodí k hamburgerom, hranolčekom či ako dip k zeleninovým snackom.