Dušené hovädzie mäso

Dušené hovädzie mäso
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kusy, cibuľu jemne nasekáme. Na masti osmažíme cibuľu, potom pridáme mäso. Osolíme a pridáme korenie…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

hovädzie mäso (klíčka, orez)
masť
cibuľa
soľ
mletý čierny korenie
štipka drveného kmínu

Postup varenia podľa receptu

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu jemne nasekáme. Na masti v hrnci osmahneme cibuľu a následne pridáme mäso. Osolíme, pridáme korenie, podlejeme vodou a necháme dusiť, kým nie je takmer mäkké.

Pripravenú zmes vlijeme do pohárov zhruba do dvoch tretín až troch štvrtín ich obsahu, uzavrieme viečkami s červeným gumovým tesnením (ktoré sa stále dá zakúpiť) a sterilizujeme pri teplote 100°C počas 60 minút. Druhý deň proces sterilizácie zopakujeme. Po vychladnutí poháre uložíme na chladné miesto.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušené hovädzie mäso

Dusené hovädzie mäso je obľúbeným jedlom, ktoré sa vyznačuje svojou šťavnatosťou a lahodnou chuťou. Príprava zahŕňa pomalé varenie mäsa s aromatickou zeleninou, ako sú mrkva, cibuľa a zeler, čo vytvára neodolateľnú omáčku. Tento pokrm je ideálny na jesenné a zimné večery, keď zahreje a poteší domáckou atmosférou. Často sa podáva s zemiakovou alebo knedlíkovou prílohou, vďaka čomu tvorí kompletné a sýte jedlo. Dusené hovädzie mäso je tiež skvelou voľbou pre rodinné oslavy a slávnostné príležitosti.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: hovädzie mäso, konzervy, restovanie, bežný deň, česká, dusenie, stredne náročný, zavareniny, zavarené mäsové výrobky

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Dušené hovädzie mäso.

Pridať komentár