Dušené hovädzie mäso

Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kusy, cibuľu jemne nasekáme. Na masti osmažíme cibuľu, potom pridáme mäso. Osolíme a pridáme korenie…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
hovädzie mäso (klíčka, orez)
masť
cibuľa
soľ
mletý čierny korenie
štipka drveného kmínu
Postup varenia podľa receptu
Mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky, cibuľu jemne nasekáme. Na masti v hrnci osmahneme cibuľu a následne pridáme mäso. Osolíme, pridáme korenie, podlejeme vodou a necháme dusiť, kým nie je takmer mäkké.
Pripravenú zmes vlijeme do pohárov zhruba do dvoch tretín až troch štvrtín ich obsahu, uzavrieme viečkami s červeným gumovým tesnením (ktoré sa stále dá zakúpiť) a sterilizujeme pri teplote 100°C počas 60 minút. Druhý deň proces sterilizácie zopakujeme. Po vychladnutí poháre uložíme na chladné miesto.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Dušené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso je obľúbeným jedlom, ktoré sa vyznačuje svojou šťavnatosťou a lahodnou chuťou. Príprava zahŕňa pomalé varenie mäsa s aromatickou zeleninou, ako sú mrkva, cibuľa a zeler, čo vytvára neodolateľnú omáčku. Tento pokrm je ideálny na jesenné a zimné večery, keď zahreje a poteší domáckou atmosférou. Často sa podáva s zemiakovou alebo knedlíkovou prílohou, vďaka čomu tvorí kompletné a sýte jedlo. Dusené hovädzie mäso je tiež skvelou voľbou pre rodinné oslavy a slávnostné príležitosti.