Miešaný kompót

Malé ovocie zbavíme nečistôt a stopkových častí a dôkladne ho umyjeme pod studenou vodou. Potom ho naplníme do starostlivo vyčistených a osušených…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
natrhnuté a odstopkované drobné ovocie (môžu byť aj maliny, ostružiny atď.)
Na 1 l vody
500 g cukru
Postup varenia podľa receptu
Malé ovocie zbavíme nečistôt a stopiek a dôkladne prepláchneme pod studenou vodou. Potom ich vložíme do čistých a suchých pohárov.
Medzitým si pripravíme sladký sirup: do 1 litra vody rozpustíme 500 gramov cukru a povaříme.
Poháre naplníme sladkým nálevom, zakryjeme viečkami a sterilizujeme, ideálne v horúcovzdušnej trúbe.
Naplnila som poháre od detskej výživy a zavárala ich v horúcovzdušnej trúbe po dobu 8 minút s pusteným horúcim vzduchom.
Po vybratí pohárov ich otočíme viečkom dole a necháme ich do druhého dňa.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Miešaný kompót
Miešaný kompót je obľúbený dezert, ktorý sa skladá z rôznych druhov ovocia, zvyčajne sladkého a šťavnatého. Tento pokrm sa často pripravuje z jabĺk, hrušiek, sliviek a iných sezónnych plodov, ktoré sa spoločne varia alebo macerujú v sirupe. Miešaný kompót je skvelou voľbou na letné osvieženie a môže sa podávať teplý alebo studený. Jeho príprava je jednoduchá a rýchla, čo z neho robí ideálny dezert pre rodinné oslavy alebo ako vynikajúcu prílohu k hlavnému chodu.