Levanduľový med (sirup)

Opláchneme vetvy a vložíme ich do hrnca s vodou, potom pridáme dôkladne umyté a nakrájané citróny spolu so škoricou. Privedieme k varu a varíme približne 15 minút.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g levandule (nati v plnom kvete)
3 citróny
3 kusy škorice vcelku
1,5-2 kg cukru
750-1000 ml vody
Postup varenia podľa receptu
Opláchneme vetvy a vložíme ich do hrnca s vodou. Pridáme dôkladne umyté a nakrájané citróny a škoricu. Privedieme k varu a varíme približne 15 minút.
Odstránime z varnej plochy a necháme lúhovať po dobu 24 hodín. Nasledujúci deň scedíme výluh, znovu privedieme k varu a za stálych miešaní pridávame cukor, kým nedosiahneme požadovanú hustotu. Horúci levanduľový sirup, prípadne med, nalejeme do pohárov, uzavrieme viečkami a ďalej nezavárame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Levanduľový med (sirup)
Levanduľový med, často označovaný ako levanduľový sirup, je lahodná delikatesa, ktorá spája jemnú chuť medu s aromatickými kvetmi levandule. Tento sirup sa vyrába macerovaním sušených kvetov levandule v mede, čo vytvára osviežujúcu a kvetinovú chuť. Levanduľový med je skvelý ako sladidlo do čaju, na palacinky alebo do dezertov. Okrem svojej vynikajúcej chuti prináša aj upokojujúce účinky, ktoré pomáhajú relaxovať a zlepšovať náladu. Je to ideálna voľba pre tých, ktorí chcú vyskúšať niečo originálne a zdravé.