Cesnakové pesto

Pupene cesnaku paličáku nie sú tak výrazne pikantné ako jeho strúčiky. Môžu sa z nich vytvoriť jednoduché pesto, ktoré obohatí pokrmy o cesnakovú arómu.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cesnakové kvetné stvoly
soľ
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Z odrezaných stonkov cesnaku odstránime kvety a nakrájame ich na malé kúsky. Do nádoby tyčového mixéra pridáme malé množstvo olivového oleja, osolíme a pridáme nakrájané stonky.
Pri blendovaní na kašičku postupne pridávame ako nasekané stonky, tak olej, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.
Pasty rozdelíme do malých pohárikov a uložíme do chladničky. Chute pasty môžeme doladiť napríklad pridaním korenia.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové pesto
Cesnakové pesto je lahodná talianska omáčka, ktorá sa pripravuje z čerstvých bazalkových listov, cesnaku, olivového oleja, píniových orieškov a parmezánu. Táto kombinácia surovín vytvára bohatú a aromatickú pastu, ktorá sa skvele hodí k cestovinám, ako dip alebo na čerstvý chlieb. Pesto si možno jednoducho pripraviť doma a je ideálne pre milovníkov intenzívnych chutí. Navyše je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože obsahuje množstvo prospešných látok a antioxidantov.