Cesnakové pesto

Cesnakové pesto
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Pupene cesnaku paličáku nie sú tak výrazne pikantné ako jeho strúčiky. Môžu sa z nich vytvoriť jednoduché pesto, ktoré obohatí pokrmy o cesnakovú arómu.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cesnakové kvetné stvoly
soľ
olivový olej

Postup varenia podľa receptu

Z odrezaných stonkov cesnaku odstránime kvety a nakrájame ich na malé kúsky. Do nádoby tyčového mixéra pridáme malé množstvo olivového oleja, osolíme a pridáme nakrájané stonky.

Pri blendovaní na kašičku postupne pridávame ako nasekané stonky, tak olej, aby sme dosiahli požadovanú konzistenciu.

Pasty rozdelíme do malých pohárikov a uložíme do chladničky. Chute pasty môžeme doladiť napríklad pridaním korenia.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cesnakové pesto

Cesnakové pesto je lahodná talianska omáčka, ktorá sa pripravuje z čerstvých bazalkových listov, cesnaku, olivového oleja, píniových orieškov a parmezánu. Táto kombinácia surovín vytvára bohatú a aromatickú pastu, ktorá sa skvele hodí k cestovinám, ako dip alebo na čerstvý chlieb. Pesto si možno jednoducho pripraviť doma a je ideálne pre milovníkov intenzívnych chutí. Navyše je nielen chutné, ale aj zdravé, pretože obsahuje množstvo prospešných látok a antioxidantov.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (46 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Varenie
Tag: Zelenina, konzervy, ľahké, rýchle, slané, česká, ľahký, do 30 minút, bezlepkové, letné recepty, vegetarianské, zavareniny, vegánske, ostatné konzervovanie potravín, raw

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cesnakové pesto.

Pridať komentár