Škoricové špaldové rolky s orechmi

Škoricové slimáky vám určite nie sú cudzie. V tomto recepte ich upečieme z kysnutého cesta, do ktorého použijeme špaldovú múku, ktorá je plná…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g špaldovej múky
100 g hladkej sójovej múky
1 štipka soli
1 sáčok sušeného droždia
200 ml vlažného mlieka
2 žĺtky
5 lyžíc oleja
50 g cukru
nastrúhaná citrónová kôra
Na náplň
mletá škorica
cukor
50 g masla (podľa potreby)
nasekané orechy
Postup varenia podľa receptu
Z ingrediencií pripravíme cesto a necháme ho kysnúť približne hodinu.
Vyvaľkané cesto posypeme mletou škoricou, cukrom, malým množstvom nastrúhaného masla a nasekanými orechmi.
Závin zrolujeme, potrieme vajcom a nakrájame na kusy hrubé približne 5 cm. Umiestnime ich na plech s papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Škoricové špaldové rolky s orechmi
Škoricové špaldové rolky s orechmi predstavujú lahodný dezert, ktorý spojuje zdravé ingrediencie s vynikajúcou chuťou. Špaldová múka dodáva cestu jemnú, orechovú chuť a vyšší obsah vlákniny. Ako náplň sa využíva mletá škorica a nasekané orechy, ktoré vytvárajú lahodné a aromatické spojenie. Rolky sa pečú do zlatista, čím získavajú chrumkavú kôrku a jemne vláčny vnútro. Ideálne ako sladká desiata alebo dezert káva, tieto rolky oslovia všetkých milovníkov kvalitného a chutného pečiva.