Smažené žampiony

Ak hľadáte jednoduchý recept na vyprážanie šampiňónov v trojobale, už nemusíte pokračovať. Práca je veľmi jednoduchá a rýchla, výsledok je chrumkavý a zlatista usmažený.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g menších šampiňónov
hladká múka
strúhanka
1-2 vajcia
soľ
olej na vyprážanie
Postup varenia podľa receptu
Hrášky očistíme, a ak je to nutné, rýchlo ich opláchneme a necháme okapať. Väčšie huby rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny podľa ich veľkosti.
Hrášky obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci so štipkou soli a potom v strúhanke.
Obalené hrášky vložíme do hlbšieho horúceho oleja a smažíme ich do zlatého zafarbenia. Počas smaženia ich občas obraciame.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené žampiony
Vyprážané šampiňóny sú obľúbenou pochúťkou, ktorá oslovuje milovníkov húb aj zdravého stravovania. Tieto chrumkavé šupky z čerstvých šampiňónov sú obalené v cestíčku alebo strúhanke a následne vyprážané do zlata. Podávajú sa často ako predpremiéra alebo ako súčasť rôznych jedál. Vďaka svojej jemnej chuti a textúre si ich môžete vychutnať samostatne alebo s rôznymi omáčkami. Vyprážané šampiňóny sú ideálnym spoločníkom k pivu či vínu na rôznych oslavách a stretnutiach.