Smažené žampiony

Smažené žampiony
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 2

Ak hľadáte jednoduchý recept na vyprážanie šampiňónov v trojobale, už nemusíte pokračovať. Práca je veľmi jednoduchá a rýchla, výsledok je chrumkavý a zlatista usmažený.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

300 g menších šampiňónov
hladká múka
strúhanka
1-2 vajcia
soľ
olej na vyprážanie

Postup varenia podľa receptu

Hrášky očistíme, a ak je to nutné, rýchlo ich opláchneme a necháme okapať. Väčšie huby rozkrojíme na polovice alebo štvrtiny podľa ich veľkosti.

Hrášky obalíme v hladkej múke, v rozšľahanom vajci so štipkou soli a potom v strúhanke.

Obalené hrášky vložíme do hlbšieho horúceho oleja a smažíme ich do zlatého zafarbenia. Počas smaženia ich občas obraciame.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Smažené žampiony

Vyprážané šampiňóny sú obľúbenou pochúťkou, ktorá oslovuje milovníkov húb aj zdravého stravovania. Tieto chrumkavé šupky z čerstvých šampiňónov sú obalené v cestíčku alebo strúhanke a následne vyprážané do zlata. Podávajú sa často ako predpremiéra alebo ako súčasť rôznych jedál. Vďaka svojej jemnej chuti a textúre si ich môžete vychutnať samostatne alebo s rôznymi omáčkami. Vyprážané šampiňóny sú ideálnym spoločníkom k pivu či vínu na rôznych oslavách a stretnutiach.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (41 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: huby, obed, ľahké, rýchle, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezmäsité jedlá, vyprážanie, vegetarianské

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Smažené žampiony.

Pridať komentár