Švestkové pařenky

Žemle nakrájame na plátky a potierame ich povidľami. Spojujeme vždy dva kusy dohromady. Pokvapkáme ich mliekom a namáčame do vajec rozšľahaných s trochou vody.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
8 žemlí
slivkový lekvár
2 vajcia
trochu mlieka
3 lyžice vody
tuk na vyprážanie
strúhanka
Postup varenia podľa receptu
Nakrájame žemle na plátky, potrieme ich lekvárom a spojíme po dvoch. Pokvapkáme mliekom a namočíme do rozšľahaných vajec s troškou vody.
Obalíme ich v strúhanke, rýchlo osmažíme a podávame chrumkavé k čaju.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Švestkové pařenky
Slivkové pavučinky sú tradičný slovenský dezert, ktorý sa charakterizuje svojou lahodnou kombináciou mäkkého cesta a šťavnatých sliviek. Cesto je spravidla vyrobené z múky, masla, cukru a vajec, čo mu dodáva jemnú a nadýchanú štruktúru. Slivky, ktoré sa do pavučiniek používajú, môžu byť čerstvé alebo sušené, a pri pečení sa ich sladká chuť skvele dopĺňa s jemným cestom. Tento dezert je obľúbený na jeseň, keď je slivková sezóna, a často sa podáva s posypom z cukru alebo škorice.