Švestkové pařenky

Švestkové pařenky
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Žemle nakrájame na plátky a potierame ich povidľami. Spojujeme vždy dva kusy dohromady. Pokvapkáme ich mliekom a namáčame do vajec rozšľahaných s trochou vody.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

8 žemlí
slivkový lekvár
2 vajcia
trochu mlieka
3 lyžice vody
tuk na vyprážanie
strúhanka

Postup varenia podľa receptu

Nakrájame žemle na plátky, potrieme ich lekvárom a spojíme po dvoch. Pokvapkáme mliekom a namočíme do rozšľahaných vajec s troškou vody.

Obalíme ich v strúhanke, rýchlo osmažíme a podávame chrumkavé k čaju.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Švestkové pařenky

Slivkové pavučinky sú tradičný slovenský dezert, ktorý sa charakterizuje svojou lahodnou kombináciou mäkkého cesta a šťavnatých sliviek. Cesto je spravidla vyrobené z múky, masla, cukru a vajec, čo mu dodáva jemnú a nadýchanú štruktúru. Slivky, ktoré sa do pavučiniek používajú, môžu byť čerstvé alebo sušené, a pri pečení sa ich sladká chuť skvele dopĺňa s jemným cestom. Tento dezert je obľúbený na jeseň, keď je slivková sezóna, a často sa podáva s posypom z cukru alebo škorice.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, bežný deň, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, múčniky, sladké, vyprážanie, sladké jedlá, vyprážané

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Švestkové pařenky.

Pridať komentár