Jahodové gazpacho

600 g jahôd očistíme od stopiek a nakrájame na kocky. Do hrnca nalejeme trošku vody (asi 1 dl), pridáme jahody, dužinu z struku a 100 g lesných plodov a...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
750 g jahôd
200 g čučoriedok (alebo ostružín, malín)
1 vanilkový struk
150 ml pomarančovej šťavy
šťava z 1/2 citrónu
šťava z 1/2 limetky
med (podľa chuti)
devonshirská smotana (pozri poznámku)
Postup varenia podľa receptu
Jahody o hmotnosti 600 g zbavíme stonkov a nakrájame na kocky. Do hrnca nalejeme približne 1 deciliter vody, pridáme jahody, dužinu z lusku a 100 g lesných plodov, potom privedieme k varu. Po uvarení hrniec odstavíme z ohňa a necháme zmes vychladnúť.
Do zmesi pridáme citrusové šťavy a všetko rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Podľa potreby osladíme medom a prípadne zriedime pomarančovou šťavou. Ozdobíme devonshirským krémom a pridáme zvyšné plody. Servírujeme dobre vychladené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Jahodové gazpacho
Jahodové gazpacho je osviežujúce letné jedlo, ktoré kombinuje sladké jahody s tradičnými ingredienciami gazpacha, ako sú paradajky, uhorky a cibuľa. Táto neobvyklá varianta klasického španielskeho polievkového jedla prináša jedinečnú harmóniu chutí, ktorá osvieži v horúcich dňoch. Podáva sa studené a môže byť zdobené čerstvými bylinkami alebo mätou. Vďaka svojej ľahkosti a sviežosti je ideálnym jedlom na pikniky alebo letné večere, pričom skvele dopĺňa grilované jedlá a šaláty.