Zapečený baklažán

Baklažán dôkladne umyjeme, prekrojíme na dve polovice, vydlabeme vnútro (asi 1 cm od okraja necháme), osolíme, okoreníme, potrieme olejom a vložíme do trúby na upečenie.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 baklažán
3 paradajky
1 červená paprika
1/2 menšej cukety
1 cibuľa
1 čerstvá bazalka
2 strúčiky cesnaku
mozzarella
1 hrnček kuskusu
zeleninový vývar (na zaliatie kuskusu, ak nemáme, tak zalejeme vodou)
soľ
čerstvo mletý pepper
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Baklažán dôkladne umyjeme, prekrojíme na dve polovice a vydlabeme dužinu, pričom okolo okraja ponecháme asi 1 cm. Osolíme, opepříme, potreli olejom a pečieme v rúre 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Medzitým na panvici zahrejeme trochu olivového oleja, osmahneme na kocky nakrájanú cibuľu, papriku, paradajky, cesnak, cuketu a vydlabanú časť baklažánu a restujeme.
Kuskus vložíme do hrnčeka a zalijeme dvoma hrnčekmi vývaru. Necháme, aby sa voda vsákla, a potom zmes pridáme do panvice a dôkladne premiešame.
Baklažány naplníme zmesou, na vrch položíme plátky mozzarelly a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 15 minút.
Po vybratí jedla posypeme nasekanou bazalkou a môžeme servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečený baklažán
Zapečený baklažán je lahodné a zdravé jedlo, ktoré poteší nielen vegetariánov. Hlavnou ingredienciou je baklažán, ktorý sa nakrája na plátky, osolí a nechá odstáť, aby sa zbavil horkosti. Potom sa plátky baklažánu pečú v rúre spolu s paradajkovou omáčkou, syrom a aromatickým korením. Vznikne tak chutný pokrm, ktorý je ideálny ako príloha alebo ako hlavný chod. Zapečený baklažán sa dá podávať s čerstvým pečivom alebo šalátom, čo ešte umocní jeho skvelú chuť. Vyskúšajte tento pokrm a objavte kúzlo vlastnoručne pripraveného jedla!