Zemiakové šišky

Zemiakové šišky
Doba prípravy: 26 minút
Doba varenia: 4 minút
Porcie: 4

Šišky s makom sú valčeky z zemiakového cesta, ktoré sú posypané makom a cukrom. Mali ste ich niekedy od babičky alebo mamičky? Podľa nášho receptu je…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

800 g uvarených zemiakov
10 g soli
2 vajcia
350 g hrubej múky
mak
cukor
roztopené maslo

Postup varenia podľa receptu

Uvarené studené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, osolíme, vložíme vajce a spracujeme zmes na cesto. Z cesta vytvoríme dlhé valčeky, ktoré nakrájame na krátke hrubé kusy a upravíme do tvaru šišiek.

Vložíme do vriacej vody a varíme približne 4 minúty, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.

Na hotový pokrm nasypeme mletý mak zmiešaný s cukrom a prelialime roztopeným maslom. Môžeme tiež použiť strúhaný perník alebo osmaženú sladkú strúhanku.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové šišky

Bramborové šišky sú obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré sa skladá predovšetkým z zemiakového cesta. Tieto malé knedlíky sa často plnia rôznymi prísadami, ako sú tvaroh, jablká alebo makové náplne. Varene šišky sa zvyčajne podávajú posypané strúhankou a maslom, čo im dodáva vynikajúcu chuť. Môžete ich tiež servírovať ako prílohu k omáčkám alebo mäsovým jedlám. Bramborové šišky sú výživné a ľahko pripraviteľné, čo z nich robí obľúbené jedlo na rodinné obedy.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.9/5 (105 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: varenie, obed, ľahké, rýchle, večera, lacné, česká, ľahký, pre deti, do 30 minút, sladké, zimné recepty, sladké jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zemiakové šišky.

Pridať komentár