Zemiakové šišky

Šišky s makom sú valčeky z zemiakového cesta, ktoré sú posypané makom a cukrom. Mali ste ich niekedy od babičky alebo mamičky? Podľa nášho receptu je…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
800 g uvarených zemiakov
10 g soli
2 vajcia
350 g hrubej múky
mak
cukor
roztopené maslo
Postup varenia podľa receptu
Uvarené studené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, osolíme, vložíme vajce a spracujeme zmes na cesto. Z cesta vytvoríme dlhé valčeky, ktoré nakrájame na krátke hrubé kusy a upravíme do tvaru šišiek.
Vložíme do vriacej vody a varíme približne 4 minúty, kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
Na hotový pokrm nasypeme mletý mak zmiešaný s cukrom a prelialime roztopeným maslom. Môžeme tiež použiť strúhaný perník alebo osmaženú sladkú strúhanku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zemiakové šišky
Bramborové šišky sú obľúbeným jedlom slovenskej kuchyne, ktoré sa skladá predovšetkým z zemiakového cesta. Tieto malé knedlíky sa často plnia rôznymi prísadami, ako sú tvaroh, jablká alebo makové náplne. Varene šišky sa zvyčajne podávajú posypané strúhankou a maslom, čo im dodáva vynikajúcu chuť. Môžete ich tiež servírovať ako prílohu k omáčkám alebo mäsovým jedlám. Bramborové šišky sú výživné a ľahko pripraviteľné, čo z nich robí obľúbené jedlo na rodinné obedy.