Buchtičky so šodó

Nadýchané buchtičky so sladkým vanilkovým šodó vás prenesú späť do detských rokov a evokujú spomienky na návštevy u babičky. Tento recept vám pomôže pripraviť túto lahodnú pochúťku…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Na buchtičky
750 g polohrubej múky
350 ml vlažného mlieka
4 lyžice cukru
4 lyžice masla
2 sušené droždie (16 g)
2 vajcia
1 štipka soli
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
muškátový oriešok
maslo na vymastenie plechu a buchtičiek medzi sebou
Na šodó
650 ml mlieka
1 sáčok vanilkového pudingu
1 vanilkový cukor
2 lyžice cukru
2 lyžice rumu
Postup varenia podľa receptu
V miske spojíme múku so štipkou soli a droždím, potom pridáme citrónovú kôru, muškátový oriešok a dve vajcia.
V nádobe ohrievame 350 ml mlieka spolu s maslom, cukrom a vanilkovým cukrom.
Do misy vlejeme teplú mliečnu zmes a spracujeme ju na cesto. Povrch posypeme múkou a zakryjeme utierkou. Necháme kvasiť približne hodinu.
Po vykysnutí vytvárame malé guličky pomocou čajovej lyžičky, ktoré umiestňujeme na plech vymastený maslom, pričom je tiež potrebné ich pomazávať aj navzájom.
Pečieme v horúcej vzdušnej rúre pri teplote 180 °C po dobu 20 až 25 minút.
Do hrnca vylejeme 650 ml mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor a obsah sáčku vanilkového pudingu, prilievame rum a varíme, kým nevznikne hustejšia konzistencia.
Na tanier naskladáme buchtičky, zalijeme šodó a môžeme podávať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Buchtičky so šodó
Buchtičky so šodó sú tradičný český dezert, ktorý poteší nielen mlsné jazýčky. Tieto lahodné jedlá sa skladajú z mäkkého kysnutého cesta, ktoré sa pečie vo forme a podáva s hustou vanilkovou alebo kakaovou smotanou, nazývanou šodó. Buchtičky sú často posypané práškovým cukrom a servírované ako nedeľná sladkosť alebo ako dezert na slávnostných tabuliach. Kombinácia nadýchanej cestoviny a krémovej omáčky vytvára dokonalý harmonický zážitok, ktorý si získava obľubu medzi všetkými generáciami. Tento dezert je tak nielen chutný, ale aj tradičnou súčasťou českej kuchyne.