Cibuľovo-tvarohový koláč s olivami

Maslo vyšľaháme so žĺtkami, pridáme soľ a korenie a postupne vmiešavame hladkú múku, kým nevytvoríme súdržné cesto.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
Cesto - množstvo na koláčovú formu
150 g hladkej múky
150 g masla
2 žĺtky
soľ
korenie
Náplň
1 tvaroh v celofáne, nie vaničkový
2 vajíčka
2 väčšie cibule
1 sáčok zelených olív
hrst čerstvej pažítky
štipka sušeného rozmarínu
1 kyslá smotana
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Maslo dôkladne vyšľaháme so žĺtkami, osolíme, okoreníme a postupne pridávame hladkú múku. Miešame, až získame jednotné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Potom necháme asi hodinu odpočívať v chladničke.
Medzitým zmiešame tvaroh, kyslú smotanu a vajíčka v miske a všetko dobre vyšľaháme. Potom pridáme zelené olivy, pažítku, soľ, korenie a rozmarín.
Vyšľahané cesto vyvaľkáme na tenký plát a prenesieme ho do formy na koláč, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Okraje cesta zdvihneme približne 2 cm nad úroveň plechu. Nalejeme naň tvarohovú náplň, posypeme ju jemne nakrájanou cibuľou a dáme do rúry piecť.
Približne 10 minút pred koncom pečenia pridáme na povrch kúsok masla.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cibuľovo-tvarohový koláč s olivami
Cibuľovo-tvarohový koláč s olivami je lahodný pokrm, ktorý spája jemnú chuť tvarohu s výraznou vôňou karamelizovanej cibule. Tento chutný koláč je ideálny ako predjedlo alebo ľahký obed, doplnený o olivy, ktoré dodávajú osviežujúci nádych. Cesto je krehké a zlatisté, zatiaľ čo náplň je krémová a plná chuti. Podáva sa teplý alebo studený, často s čerstvým šalátom, čo z neho robí skvelú voľbu pre každú príležitosť. Vyskúšajte tento recept a objavte harmóniu chutí, ktorú ponúka!