Zapečené cestoviny s hubami

O Čechoch sa hovorí, že hubárčenie je pre nich národným športom. Ak aj vy máte túto odpočinkovú aktivitu v obľube a hľadáte ďalšie tipy, ako…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
0,5 kg čerstvých húb
0,5 kg cestovín
cibuľa podľa chuti
muškátový kvet
persián
kmín
mletý čierny korenie
soľ
3 vajcia
maslo
olej
voda
Postup varenia podľa receptu
Cestoviny uvaríme v osolenej vode tak, aby boli al dente.
Cibuľu jemne nakrájame a osmažíme na oleji. K osmaženej cibuľi pridáme huby ochutené kmínom a dusíme, kým nezmäknú.
Potom ich zmiešame s cestovinami, ochutíme muškátovým kvetom a petržlenovou vňaťou a celú zmes prenesieme do vymasteného pekáča.
Na záver cestoviny zalijeme šľahanými vajciami, posypeme ich nasekanou petržlenovou vňaťou a na vrch dáme kúsok masla. Potom ich necháme piecť približne 40 minút pri teplote 175 °C.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zapečené cestoviny s hubami
Zapečené cestoviny s hubami sú lahodným pokrmom, ktorý spája v sebe chute a vône lesných húb a krémovej omáčky. Cestoviny sa najprv uvaria do mäkka a potom sa zmiešajú s restovanými hubami, cibuľou a bylinkami. Celé jedlo sa zalie syrovou omáčkou a zapečie v rúre do zlata. Tento pokrm je výbornou voľbou pre vegetariánske jedlo a je ideálny pre rodinné večere. Podávajte ho teplé a posypané čerstvými bylinkami na zvýraznenie chuti.