Opečené šampiňóny a papriky s nivou

Opečené šampiňóny a papriky s nivou
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 2

Očistené papriky nakrájaj na väčšie kúsky a opeč ich na panvici bez oleja, až sa na nich objavia čierne pľuzgiere. Potom pridaj nakrájané šampiňóny a po chvíli pokračuj.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 slovenské papriky
100 g anglickej slaniny
2 väčšie šampiňóny
10 dkg Nivy

Postup varenia podľa receptu

Papriky očisti a nakrájaj na väčšie kocky. Opeč ich nasucho na panvici, kým sa na nich neobjavia čierne pľuzgiere. Potom pridaj nakrájané hríby. Po chvíli pridaj anglickú slaninu a keď sa trošku opečie, zasyp to nahrubo nastrúhanou nivou a miešaj, kým sa syr neroztaví. Podávaj s chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Opečené šampiňóny a papriky s nivou

Opekané šampiňóny a papriky s nivou sú vynikajúcim jedlom, ktoré spája bohatú chuť húb a sladkosť paprík. Tento jednoduchý pokrm je ideálny ako predkrm, tak aj ako príloha. Opekané šampiňóny dodávajú jedlám jemnú mäsitú textúru, zatiaľ čo papriky pridávajú sviežosť a farebnosť. Niva, so svojou intenzívnou chuťou, krásne dopĺňa túto kombináciu a vytvára harmonický zážitok pre chuťové poháriky. Tento pokrm si môžete ľahko pripraviť na panvici alebo na grile, čo z neho robí skvelú voľbu pre každú príležitosť.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (28 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Tag: Zelenina, občerstvenie, huby, restovanie, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, bezmäsité jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Opečené šampiňóny a papriky s nivou.

Pridať komentár