Zeleninové karbanátky

Zeleninové karbanátky
Doba prípravy: 22 minút
Doba varenia: 8 minút
Porcie: 5

Karbanátky osmažené dozlatova možno vyrobiť aj z koreňovej zeleniny. Dokonca potešia aj tých, ktorí sú veľkými fanúšikmi mäsa. Hotové karbanátky servírujeme s…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

2 mrkvy
1 zeler
2 zemiaky
1 žemľa
1 polievková lyžica margarínu
1 malá cibuľa
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
100 g strúhanky
50 g nasekaných mandlí
olej na vyprážanie

Dressing
150 g kyslej smotany
1 čajová lyžička mletej papriky
1 zväzok pažítky
1 polievková lyžica kôpru
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
1 polievková lyžica bazalky
citrónová šťava z 1/2 citróna
soľ
mleté čierne korenie

Postup varenia podľa receptu

Mrkvu, zemiaky a kaleráb umyjeme a nastrúhame na jemno. Na jemno nakrájame rožok na malé kocky. Zeleninu zbavíme nadbytočnej vlhkosti a spojíme ju s kúskami rožka.

Cibuľu nakrájame na kolieska a osmažíme ju na polievkovej lyžici margarínu. Potom ju zmiešame s vajíčkom a pridáme k zelenine. Okořeníme soľou, korením a muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.

Mandle zmiešame so strúhankou. Z pripravennej zeleninovej zmesi vytvoríme 25 karbanátkov, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na miernom ohni v rozpálenom oleji približne 8 minút. Hotové karbanátky pokladáme na papierovú utierku.

Bylinky dôkladne opláchneme, osušíme, nasekáme na drobno a zmiešame so zvyšnými ingredienciami. Presunieme do misy a servírujeme s karbanátkami.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninové karbanátky

Zeleninové karbanátky sú výbornou voľbou pre každého, kto hľadá chutné a zdravé jedlo. Tieto karbanátky sú vyrobené z čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, cuketa a brokolica, zmiešané s bylinkami a korením, ktoré dodávajú skvelú chuť. Môžete ich podávať ako hlavný chod alebo ako občerstvenie k dipom. Zeleninové karbanátky sú vhodné pre vegetariánov, a navyše sú plné vitamínov a vlákniny, čo je skvelé pre zdravú stravu. Príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna pre každodenné varenie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Tag: Zelenina, restovanie, obed, ľahké, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, slovenská, bezmäsité jedlá, vyprážanie, bylinky, vegetarianské, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Zeleninové karbanátky.

Pridať komentár