Zeleninové karbanátky

Karbanátky osmažené dozlatova možno vyrobiť aj z koreňovej zeleniny. Dokonca potešia aj tých, ktorí sú veľkými fanúšikmi mäsa. Hotové karbanátky servírujeme s…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 mrkvy
1 zeler
2 zemiaky
1 žemľa
1 polievková lyžica margarínu
1 malá cibuľa
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
100 g strúhanky
50 g nasekaných mandlí
olej na vyprážanie
Dressing
150 g kyslej smotany
1 čajová lyžička mletej papriky
1 zväzok pažítky
1 polievková lyžica kôpru
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
1 polievková lyžica bazalky
citrónová šťava z 1/2 citróna
soľ
mleté čierne korenie
Postup varenia podľa receptu
Mrkvu, zemiaky a kaleráb umyjeme a nastrúhame na jemno. Na jemno nakrájame rožok na malé kocky. Zeleninu zbavíme nadbytočnej vlhkosti a spojíme ju s kúskami rožka.
Cibuľu nakrájame na kolieska a osmažíme ju na polievkovej lyžici margarínu. Potom ju zmiešame s vajíčkom a pridáme k zelenine. Okořeníme soľou, korením a muškátovým orieškom a vypracujeme cesto.
Mandle zmiešame so strúhankou. Z pripravennej zeleninovej zmesi vytvoríme 25 karbanátkov, ktoré obalíme v strúhanke a smažíme na miernom ohni v rozpálenom oleji približne 8 minút. Hotové karbanátky pokladáme na papierovú utierku.
Bylinky dôkladne opláchneme, osušíme, nasekáme na drobno a zmiešame so zvyšnými ingredienciami. Presunieme do misy a servírujeme s karbanátkami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Zeleninové karbanátky
Zeleninové karbanátky sú výbornou voľbou pre každého, kto hľadá chutné a zdravé jedlo. Tieto karbanátky sú vyrobené z čerstvej zeleniny, ako sú mrkva, cuketa a brokolica, zmiešané s bylinkami a korením, ktoré dodávajú skvelú chuť. Môžete ich podávať ako hlavný chod alebo ako občerstvenie k dipom. Zeleninové karbanátky sú vhodné pre vegetariánov, a navyše sú plné vitamínov a vlákniny, čo je skvelé pre zdravú stravu. Príprava je jednoduchá a rýchla, ideálna pre každodenné varenie.