Karbanátky z karfiolu so syrom

Ak nás už unavuje vyprážaný karfiol či karfiolový mozeček, prichádzajú na rad karfiolové placky. Dôvodom je, že pridaním rôznych korení alebo syra môžeme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
300 g karfiolu
2 polievkové lyžice hladkej múky
5 polievkových lyžíc strúhanky
2 jarné cibuľky
2 čajové lyžičky zmesi cajunských korenín
2 vajcia
rastlinný olej
soľ
mletý čierny korenie
95 g syra jadel
Postup varenia podľa receptu
Kveták rozdelíme na ružičky a povaríme v osolenej vode približne 8 minút, kým nezmäknú, a potom scedíme. Ružičky kvetáku potom rozmačkáme vidlicou. Ak preferujete hladšiu konzistenciu, môžete použiť kuchynský robot. Ochuťte mierne čiernym korením.
Do zmesi primiešame vajce, nakrájanú jarnú cibuľku a nastrúhaný syr. Okoreniť cajunskou zmesou a dôkladne premiešať. Podľa potreby môžeme ešte ľahko osoliť.
Pridáme múku, premiešame ju, až kým získame súdržnú hmotu, z ktorej vyformujeme placky. Tie následne obalíme v strúhanke a osmažíme na silnej vrstve oleja, približne 5 minút z každej strany.
Servírujeme s zemiakovou kašou, kúskom masla a posypané nasekanou jarnou cibuľkou.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Karbanátky z karfiolu so syrom
Květákové karbanátky so syrom sú lahodným a zdravým jedlom, ktoré si obľúbi celá rodina. Tento pokrm kombinuje jemne varené kvety s roztopeným alebo strúhaným syrom, čím dodáva karbanátkom krehkú štruktúru a bohatú chuť. Karbanátky sú zvyčajne obalované v strúhanke a potom vyprážané alebo pečené, čo vytvára zlatistú kôrku. Môžete ich podávať s čerstvým šalátom alebo omáčkou, a sú skvelou voľbou pre vegetariánov a všetkých, ktorí chcú vyskúšať niečo nové a chutné.