Cuketa na grile

Nemusíme sa obmedzovať na grilovanie iba mäsa. Grilovaná cuketa marinovaná v cesnakovej zmesi je vynikajúca. Môžete ju podávať samostatne ako predkrm, alebo ju využiť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 cuketa
olej (4 cm v hrnčeku)
2 polievkové lyžice Podravky
1 čajová lyžička soli
6 strúčikov cesnaku
Postup varenia podľa receptu
Cuketu očistíme od šupky, rozdelíme ju na polovice, vydlabeme vnútro a nakrájame na približne polcentimetrové plátky v tvare polmesiaca.
V mise premiešame olej, Podravku, soľ a cesnak a všetko rozmixujeme.
Cuketu potrieme marinádou zo všetkých strán a následne ju grilujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa na grile
Tekvica na grile je lahodný a zdravý pokrm, ideálny na letné grilovanie. Jednoducho nakrájané plátky tekvice sa marinujú v olivovom oleji, cesnaku a bylinkách, čo im dodá skvelú chuť. Grilovanie na vysokej teplote zabezpečuje, že tekvica zostáva chrumkavá a zároveň sa jemne prepiekla. Tento pokrm je vynikajúci ako príloha k mäsu alebo ako ľahká vegetariánska voľba. Tekvica je bohatá na živiny, a tak je grilovanie ideálnym spôsobom, ako si ju vychutnať v plnej paráde.