Cuketa na grile

Cuketa na grile
Doba prípravy: 10 minút
Doba varenia: 10 minút
Porcie: 1

Nemusíme sa obmedzovať na grilovanie iba mäsa. Grilovaná cuketa marinovaná v cesnakovej zmesi je vynikajúca. Môžete ju podávať samostatne ako predkrm, alebo ju využiť…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 cuketa
olej (4 cm v hrnčeku)
2 polievkové lyžice Podravky
1 čajová lyžička soli
6 strúčikov cesnaku

Postup varenia podľa receptu

Cuketu očistíme od šupky, rozdelíme ju na polovice, vydlabeme vnútro a nakrájame na približne polcentimetrové plátky v tvare polmesiaca.

V mise premiešame olej, Podravku, soľ a cesnak a všetko rozmixujeme.

Cuketu potrieme marinádou zo všetkých strán a následne ju grilujeme.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Cuketa na grile

Tekvica na grile je lahodný a zdravý pokrm, ideálny na letné grilovanie. Jednoducho nakrájané plátky tekvice sa marinujú v olivovom oleji, cesnaku a bylinkách, čo im dodá skvelú chuť. Grilovanie na vysokej teplote zabezpečuje, že tekvica zostáva chrumkavá a zároveň sa jemne prepiekla. Tento pokrm je vynikajúci ako príloha k mäsu alebo ako ľahká vegetariánska voľba. Tekvica je bohatá na živiny, a tak je grilovanie ideálnym spôsobom, ako si ju vychutnať v plnej paráde.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (29 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Grilovanie
Tag: Zelenina, grilovanie, obed, ľahké, rýchle, večera, lacné, ľahký, pre začiatočníkov, cuketa, letné recepty, vegetarianské, zeleninové jedlá, vegánske, minútky, grilovanie a bbq, do 15 minút

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Cuketa na grile.

Pridať komentár