Barbecue omáčka

Barbecue omáčka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na oleji osmažíme cibuľu, cesnak a chilli papričku. Potom pridáme nakrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, soľ a korenie. Odkrytú omáčku potom varíme…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 chilli paprička
2 PL olivového oleja
1 plechovka (250g) lúpaných paradajok (alebo čerstvých bez semienok)
1 KL citrónovej šťavy
1 PL hnedého cukru
1/2 KL mletej škorice
soľ
pepř

Postup varenia podľa receptu

Na oleji osmažíme cibuľu, cesnak a chilli papričku.

Do zmesi pridáme na kocky nakrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, soľ a korenie.

Nezakrytú omáčku varíme na miernom ohni po dobu 15 až 20 minút.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Barbecue omáčka

Barbecue omáčka je obľúbený doplnok k rôznym jedlám, najmä grilovanému mäsu. Táto sladkokyslá omáčka sa vyrába z paradajkového pretlaku, octu, cukru a korenia, čo jej dodáva charakteristickú chuť. Existuje mnoho variantov barbecue omáčky, každý región má svoje špecifické recepty. Používa sa nielen pri marinovaní, ale aj ako dip pre upečené alebo grilované jedlá. Barbecue omáčka je skvelým spôsobom, ako dodať jedlu hĺbku chuti a intenzívnu arómu.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Grilovanie
Tag: Zelenina, grilovanie, omáčky, restovanie, varenie, sviatočné / nedeľné, bežný deň, ľahký, bezlepkové, pikantné, vegetarianské, zeleninové omáčky, grilovanie a bbq, omáčky a dipy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Barbecue omáčka.

Pridať komentár