Barbecue omáčka

Na oleji osmažíme cibuľu, cesnak a chilli papričku. Potom pridáme nakrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, soľ a korenie. Odkrytú omáčku potom varíme…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 stredne veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 chilli paprička
2 PL olivového oleja
1 plechovka (250g) lúpaných paradajok (alebo čerstvých bez semienok)
1 KL citrónovej šťavy
1 PL hnedého cukru
1/2 KL mletej škorice
soľ
pepř
Postup varenia podľa receptu
Na oleji osmažíme cibuľu, cesnak a chilli papričku.
Do zmesi pridáme na kocky nakrájané paradajky, citrónovú šťavu, cukor, škoricu, soľ a korenie.
Nezakrytú omáčku varíme na miernom ohni po dobu 15 až 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Barbecue omáčka
Barbecue omáčka je obľúbený doplnok k rôznym jedlám, najmä grilovanému mäsu. Táto sladkokyslá omáčka sa vyrába z paradajkového pretlaku, octu, cukru a korenia, čo jej dodáva charakteristickú chuť. Existuje mnoho variantov barbecue omáčky, každý región má svoje špecifické recepty. Používa sa nielen pri marinovaní, ale aj ako dip pre upečené alebo grilované jedlá. Barbecue omáčka je skvelým spôsobom, ako dodať jedlu hĺbku chuti a intenzívnu arómu.