Bravčové špízy na gril

Počasie sa zlepšuje, a preto je ideálny čas na zapálenie grilu a užívanie si chvíľ s priateľmi, počas ktorých by nemali chýbať chutné lahôdky.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1,5 kg bravčového mäsa (najlepšie plece)
1 palička cesnaku
1 balíček grilovacieho korenia
300 ml oleja
1 kg cibule
1/2 kg špeku (podľa chuti)
čerstvý chlieb
zelenina podľa chuti
korenie podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme strúčiky cesnaku a prelisujeme ich. Na panvici zohrejeme olej, pridáme celé grilovacie korenie a krátko osmahneme.
Pridáme cesnak, na chvíľu ho osmahneme a potom dáme stranou z ohňa. Všetko robíme za neustáleho miešania. Necháme to pomaly vychladnúť.
Bravčovú plec rozkrájame na plátky, jemne ich naklepeme a dáme do teplej marinády. Dôkladne premiešame. Ak pripravujeme mäso deň pred grilovaním, uchovávame ho na chladnejšom mieste. Dlhšie marinovanie znamená intenzívnejšiu chuť mäsa.
Hodinu pred grilovaním si pripravíme špízy. Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kúsky. Slaninu rozkrájame na menšie časti. Zeleninu tiež nakrájame na kocky.
Suroviny postupne napichujeme na špajle a každý špíz zabalíme do fólie.
Grilujeme na rošte, pod ktorým je len teplo z žhavých uhlíkov. Po pol hodine zložíme alobal a špízy grilujeme približne 15 minút, kým nezmäknú a nezozlatnú.
Servírujeme s čerstvým pečivom, šalátom a omáčkami na grilovanie.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové špízy na gril
Vepřové špízy na grile sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Šťavnaté kúsky vepřového mäsa sú marinované v aromatických bylinách a korení, ktoré dodávajú pokrmu nezameniteľnú chuť. Môžeme ich doplniť kúskami zeleniny, ako sú papriky, cibuľa alebo cuketa, čo pridáva na farebnosti a výživnosti. Grilovanie špízov na letnej záhradnej párty je skvelou príležitosťou, ako si užiť atmosféru s priateľmi a rodinou, zatiaľ čo si pochutnávame na lahodných grilovaných špecialitách.