Bravčové špízy na gril

Bravčové špízy na gril
Doba prípravy: 25 minút
Doba varenia: 45 minút
Porcie: 12

Počasie sa zlepšuje, a preto je ideálny čas na zapálenie grilu a užívanie si chvíľ s priateľmi, počas ktorých by nemali chýbať chutné lahôdky.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1,5 kg bravčového mäsa (najlepšie plece)
1 palička cesnaku
1 balíček grilovacieho korenia
300 ml oleja
1 kg cibule
1/2 kg špeku (podľa chuti)
čerstvý chlieb
zelenina podľa chuti
korenie podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Olúpeme strúčiky cesnaku a prelisujeme ich. Na panvici zohrejeme olej, pridáme celé grilovacie korenie a krátko osmahneme.

Pridáme cesnak, na chvíľu ho osmahneme a potom dáme stranou z ohňa. Všetko robíme za neustáleho miešania. Necháme to pomaly vychladnúť.

Bravčovú plec rozkrájame na plátky, jemne ich naklepeme a dáme do teplej marinády. Dôkladne premiešame. Ak pripravujeme mäso deň pred grilovaním, uchovávame ho na chladnejšom mieste. Dlhšie marinovanie znamená intenzívnejšiu chuť mäsa.

Hodinu pred grilovaním si pripravíme špízy. Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na kúsky. Slaninu rozkrájame na menšie časti. Zeleninu tiež nakrájame na kocky.

Suroviny postupne napichujeme na špajle a každý špíz zabalíme do fólie.

Grilujeme na rošte, pod ktorým je len teplo z žhavých uhlíkov. Po pol hodine zložíme alobal a špízy grilujeme približne 15 minút, kým nezmäknú a nezozlatnú.

Servírujeme s čerstvým pečivom, šalátom a omáčkami na grilovanie.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bravčové špízy na gril

Vepřové špízy na grile sú obľúbeným jedlom, ktoré poteší každého milovníka mäsa. Šťavnaté kúsky vepřového mäsa sú marinované v aromatických bylinách a korení, ktoré dodávajú pokrmu nezameniteľnú chuť. Môžeme ich doplniť kúskami zeleniny, ako sú papriky, cibuľa alebo cuketa, čo pridáva na farebnosti a výživnosti. Grilovanie špízov na letnej záhradnej párty je skvelou príležitosťou, ako si užiť atmosféru s priateľmi a rodinou, zatiaľ čo si pochutnávame na lahodných grilovaných špecialitách.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.2/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Grilovanie
Tag: Zelenina, bravčové mäso, grilovanie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, slané, česká, ľahký, večierky a oslavy, narodeniny, marinovanie, grilovanie a bbq, špízy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bravčové špízy na gril.

Pridať komentár