Domáca paštéta
![Domáca paštéta](/i/sk/domaca-pasteta.jpg)
Čo si uvariť domácu paštétu? Je to báječná pochúťka.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
muškátový oriešok - strúhaný
4 polievkové lyžice múka - hladká
soľ
čierny korenie - mleté
nové korenie
škorica - mletá
1/2 kg kuchynská cibuľa
1 hrnček polotučné mlieko
olej - napr. repkový
citrónová kôra
1 kg pečeň - bravčová
2 kg mäso - bravčové
cukor - napr. práškový
3 ks vajíčka
Postup varenia podľa receptu
Zakúpené bravčové mäso vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka.
Český cesnak a cibuľu zbavíme šupiek. Cesnak prelisujeme a dáme do misy.
Pomocou ručného mixéra si rozsekáme kuchynskú cibuľu. Panvicu zakvapkáme olejom a cibuľu osmažíme. Pridáme k cesnaku.
Vyberieme si mlynček na mäso. Vložíme do neho uvarené bravčové mäso a pečeň (surovú). Umeleme a dáme do misy.
Dáme trošku muškátového orecha.
Pridáme ostatné korenie. Jemne prisolíme. Prilijeme mlieko a vyklepeme vajíčka. Zahustíme hladkou múkou.
Osladíme. Pre vôňu, trošku citrónovej kôry a škorice. To bude pochúťka.
Suroviny dôkladne zamiešame. Nandáme do pripravených pohárikov. Zavíčkujeme a dáme variť na šesťdesiat minút.
Opatrne vyberieme. Viečka môžeme ozdobiť peknou látkou a previazať povrázkom. K tomu papierovú štítok a máme hneď malý darček priateľom.
Nech sa vám páči!
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca paštéta
Domáca paštéta je lahodný pokrm, ktorý oplýva bohatou chuťou a krémovou konzistenciou. Obvykle sa pripravuje z pečene, buď bravčovej, alebo hydinovej, ktoré sa kombinujú s maslom, korením a bylinkami. Tento mix sa povaří, rozmixuje a nechá stuhnúť vo forme. Domáca paštéta sa často podáva ako predkrm, natretá na čerstvý chlieb alebo bagetu. Je ideálna na slávnostné príležitosti aj bežné pohostenie. Pripraviť si ju doma je jednoduché a výsledok vždy stojí za to.