Domáca paštéta

Domáca paštéta
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Čo si uvariť domácu paštétu? Je to báječná pochúťka.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

muškátový oriešok - strúhaný
4 polievkové lyžice múka - hladká
soľ
čierny korenie - mleté
nové korenie
škorica - mletá
1/2 kg kuchynská cibuľa
1 hrnček polotučné mlieko
olej - napr. repkový
citrónová kôra
1 kg pečeň - bravčová
2 kg mäso - bravčové
cukor - napr. práškový
3 ks vajíčka

Postup varenia podľa receptu

Zakúpené bravčové mäso vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a varíme do mäkka.

Český cesnak a cibuľu zbavíme šupiek. Cesnak prelisujeme a dáme do misy.

Pomocou ručného mixéra si rozsekáme kuchynskú cibuľu. Panvicu zakvapkáme olejom a cibuľu osmažíme. Pridáme k cesnaku.

Vyberieme si mlynček na mäso. Vložíme do neho uvarené bravčové mäso a pečeň (surovú). Umeleme a dáme do misy.

Dáme trošku muškátového orecha.

Pridáme ostatné korenie. Jemne prisolíme. Prilijeme mlieko a vyklepeme vajíčka. Zahustíme hladkou múkou.

Osladíme. Pre vôňu, trošku citrónovej kôry a škorice. To bude pochúťka.

Suroviny dôkladne zamiešame. Nandáme do pripravených pohárikov. Zavíčkujeme a dáme variť na šesťdesiat minút.

Opatrne vyberieme. Viečka môžeme ozdobiť peknou látkou a previazať povrázkom. K tomu papierovú štítok a máme hneď malý darček priateľom.

Nech sa vám páči!

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca paštéta

Domáca paštéta je lahodný pokrm, ktorý oplýva bohatou chuťou a krémovou konzistenciou. Obvykle sa pripravuje z pečene, buď bravčovej, alebo hydinovej, ktoré sa kombinujú s maslom, korením a bylinkami. Tento mix sa povaří, rozmixuje a nechá stuhnúť vo forme. Domáca paštéta sa často podáva ako predkrm, natretá na čerstvý chlieb alebo bagetu. Je ideálna na slávnostné príležitosti aj bežné pohostenie. Pripraviť si ju doma je jednoduché a výsledok vždy stojí za to.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.1/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Chute
Štítky: Česká kuchyňa, predjedlo

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáca paštéta.

Pridať komentár