Hovädzia roštenka

Hovädzia roštenka
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 90 minút
Porcie: 5

Šťavnatá a dobre ochutená roštenka je ideálny pokrm, ktorý si môžeme dopriať buď na slávnostné príležitosti, alebo aspoň ako nedeľnú špecialitu. Akonáhle sa v kuchyni začne šíriť vôňa cibuľového základu a…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

600 g hovädzieho rošteného
2 cibule
3 lyžice plnotučnej horčice
300 ml vývaru
soľ
mletý čierny korenie
olej
Záklechtka
2-3 lyžice hladkej múky
150-200 ml vody

Postup varenia podľa receptu

Hovädzie mäso nakrájame na plátky, na okrajoch je na niekoľkých miestach narežeme a z oboch strán jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme a z oboch strán potrieme horčicou.

Cibuľu odstránime šupku a nakrájame na malé kúsky. V hrnci zahrejeme olej, na ktorom osmahneme cibuľu do sklovita, potom pridáme mäso a krátko opečieme.

Následne prilievame vývar a pod pokrievkou varíme, kým mäso nezmäkne, čo trvá približne hodinu. Podľa potreby pridávame vodu.

Pripravíme cesto z hladkej múky a vody. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca a odložíme ho stranou.

Zahusťujeme šťavu pomocou zhušťovadla a pomaly ju varíme po dobu 20 minút. Ak je to nutné, môžeme pridať trochu vývaru alebo vody.

Po povarení šťavu prefiltrovaníme, mäso vrátime späť a necháme ho zohriť. Servírujeme s ryžou alebo knedlíkom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hovädzia roštenka

Hovädzia roštenka je obľúbený mäsový pokrm, ktorý pochádza prevažne z hovädzieho mäsa. Tento kus mäsa, známy svojou šťavnatosťou a jemnou chuťou, pochádza z oblasti chrbta zvieraťa. Roštenka sa často pripravuje na grile, na panvici alebo v trúbe a podáva sa s najrôznejšími prílohami, ako sú zemiaky, zelenina alebo rozličné omáčky. Vďaka svojmu výbornému vzhľadu a chuti je hovädzia roštenka ideálnou voľbou na slávnostný stôl alebo rodinnú večeru.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.5/5 (59 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Hlavné jedlo
Tag: hovädzie mäso, restovanie, varenie, obed, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, česká, ľahký, pre začiatočníkov

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hovädzia roštenka.

Pridať komentár