Hrnkové knedlíky

Tí, ktorí sa obávajú rozvarené knedle, môžu vyskúšať tieto, ktoré sa varia priamo v hrnčeku s objemom 250 ml. Je dôležité ho dôkladne vymazať, aby sa knedle ľahko vybrali...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
7 včerajších rohlíkov
3 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
0,5 l mlieka
0,5 l polohrubej múky
1 štipka soli
1/2 prášku do pečiva
maslo na vymazanie hrnčekov
Postup varenia podľa receptu
Rohy nakrájame na malé kúsky, prelejeme ich mliekom, primiešame žĺtky, zamiešame, potom pridáme prášok do pečiva, soľ a múku a opäť premiešame.
Pripravíme tuhý sneh a zapracujeme ho do cesta.
Maslom vymažeme hrnčeky a naplníme ich zmesou, pričom náplň by mala siahať do výšky 3/4 hrnčeka.
Vložíme do hrnca a naplníme vodou do polovice šálok, potom varíme 20 minút.
Potom necháme pod pokrievkou stáť ešte 10 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hrnkové knedlíky
Hrncové knedlíky sú obľúbeným jedlom českej kuchyne, známe svojou jednoduchosťou a rýchlou prípravou. Pripravujú sa zmiešaním cesta z múky, prášku do pečiva, mlieka a vajec, ktoré sa potom varia v hrnci. Tento tradičný recept je ideálny ako príloha k omáčkam, mäsu alebo zeleninovým jedlám. Hrncové knedlíky sú mäkké, nadýchané a dodávajú pokrmom lahodný chuťový zážitok. Ich variabilita umožňuje pridávať rôzne ingrediencie, ako sú špeky alebo bylinky, a tak si každý môže pripraviť variantu podľa svojich preferencií.