Kukuruzný puding

Tri štvrte litra mlieka zohrievame až k varu spolu s škoricou, vanilkou a citrónovou kôrou. V ďalšom množstve mlieka vyšľaháme cukor, múku a žĺtky, ktoré potom vmiešame do varenej zmesi.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 l mlieka
300 g cukru
125 g kukuričnej múky
2 žĺtky
25 g masla
vanilkový struk
celá škorica
citrónová kôra
Postup varenia podľa receptu
Trištvrte litra mlieka zahrejeme až k varu spolu so škoricou, vanilkou a citrónovou kôrou.
V pôvodnom mlieku rozpustíme cukor, múku a žĺtky a zmiešame s vriacim mliekom.
Miešame, kým krém nezhustne.
Potom zložíme z ohňa a vmiešame maslo.
Všetku zmes nalejeme do formy, ktorú sme predtým potreli maslom, a necháme ju vychladnúť, aby stuhla.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Kukuruzný puding
Kukurica puding je lahodný a krémový dezert, ktorý pochádza z USA. Vyrába sa z kukuričného škrobu, mlieka, cukru a vajec, ktoré sa zmiešajú a zahrejú do zhustnutia. Tento dezert je obľúbený pre svoju jemnú chuť a jednoduchú prípravu. Môže sa podávať teplý alebo studený, často s ovocím alebo šľahačkou. Kukurica puding je skvelou voľbou pre rodinné oslavy či ako rýchly dezert po večeri. Je to tradičný pokrm, ktorý si získal srdcia mnohých gurmánov.