Mini langoše zo zakysanej smotany

Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások, ktorý potom zmiešame s múkou, kyslou smotanou, vajcom a soľou. Vytvoríme cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
600 ml mlieka
1 kg hladkej múky
1 vajce
štipku cukru
42 g droždia
štipku soli
200 g kyslej smotany
Postup varenia podľa receptu
Z mlieka, cukru a kvasnic vytvoríme kvások, ktorý potom spojíme s múkou, kyslou smotanou, vajcom a soľou. Cesto dôkladne spracujeme a necháme ho v teplom prostredí kysnúť.
Cesto raz premiešame.
S pomúčenou polievkovou lyžicou tvoríme hromádky na poprášenej doske.
Rukou ich upravíme do guľatého tvaru a necháme ich chvíľu vykysnúť.
Potom vytvoríme v strede jamku a okraje jemne vytiahneme.
Langoše pečieme v hlbokej panvici na silnej vrstve rozohriateho oleja, a to z oboch strán. Potom ich položíme na tanier, ktorý je vyložený papierovými utierkami, aby sa odsál nadbytočný olej.
Náplň môže byť ako sladká, tak slaná.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mini langoše zo zakysanej smotany
Mini langoše zo zakysanej smotany sú vynikajúce a krehké pochúťky, ktoré potešia každého milovníka tradičnej českej kuchyne. Táto varianta langošov je špeciálna vďaka použitiu zakysanej smotany, ktorá dodáva cestu jemnosť a lahodnú chuť. Mini langoše sa rýchlo pripravujú a môžete ich podávať s rôznymi obľúbenými ingredienciami, ako je cesnak, syr alebo kečup. Sú ideálne ako chuťovka na oslavy či večierky a zaručene si ich zamilujete.