Obľúbená domáca tatárka
![Obľúbená domáca tatárka](/i/sk/oblubena-domaca-tatarka.jpg)
Zabudli ste kúpiť tatársku omáčku? Chystáte grilovanie, zeleninový šalát, rybu alebo hranolky? Nevadí, poďme si ju urobiť doma.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
pažitka alebo petržlen
1 ks uhorka - sterilizovaná
1 kávová lyžička korenie čierne - mleté
1 kávová lyžička sôl
1 ks vajíčko
200 ml olej
1 polievková lyžica horčica -plnotučná
1 lyžička ocot
1 ks malá kuchynská cibuľa
Postup varenia podľa receptu
Vyberieme si pažítku alebo petržlen, nakrájame na prkienku a odložíme stranou.
Do nádoby dáme horčicu a ocot. Opepříme a osolíme.
Do sekáčka dáme cibuľu a nasekáme. To isté s uhorkou. Vysypeme do základu. Potom prilievame olej. Rozklepneme si do nádoby aj jedno vajíčko.
Všetko ručne alebo mixérom šľaháme do zhoustnutia.
Kto chce, môže pridať zelenú pažítku alebo petržlen.
Domáca tatárka sa čoskoro stane vaším obľúbencom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Obľúbená domáca tatárka
Obľúbená domáca tatárska omáčka je neodmysliteľnou súčasťou mnohých slovenských jedál. Táto krémová omáčka, ktorá sa vyznačuje pikantnou chuťou a jemnou konzistenciou, vzniká spojením majonézy, horčice, nakladaných uhorkách a ďalších ingrediencií. Tajomstvo jej jedinečnej chuti často spočíva v rodinných receptoch odovzdávaných z generácie na generáciu. Perfektne dopĺňa vyprážané jedlá ako rezne, hranolky či ryby, ale skvele sa hodí aj ako zálievka do šalátov. Vďaka svojej jednoduché príprave a univerzálnej chuti sa stala obľúbencom mnohých domácností.