Palačinky z jablkového cesta

Olúpeme jablká a nastrúhame ich. Do misy nalejeme asi polovicu mlieka, pridáme vajcia a dobre premiešame. Potom pridáme múku so soľou a vyšľaháme metlou…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
550 ml mlieka (podľa potreby)
250 g hladkej múky
1 štipka soli
3 vajcia
2 väčšie jablká (270 g nastrúhaných)
olej na vyprážanie
marmeláda
škoricový cukor
Postup varenia podľa receptu
Jablká zbavíme šupky a nastrúhame ich.
Do misy nalejeme asi polovicu mlieka, pridáme vajcia a dobre premiešame. Potom vmiešame múku so soľou a metličkou šľaháme, kým nevznikne hustejšie cesto. To potom zriedime zvyšným mliekom, čím zabránime vzniku hrudiek. Nakoniec pridáme jablká a jemne premiešame.
Na panvici s neprilnavým povrchom jemne potrieme olejom pomocou silikónového štetca, necháme ju zohriat a potom postupne smažíme palacinky z oboch strán. Pred každým nabraním cesta je potrebné ich vždy premiešať.
Môžeme ich naplniť džemom, ale najchutnejšie sú, keď ich srolujeme a posypeme teplé škoricovým cukrom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Palačinky z jablkového cesta
Palačinky z jablkového cesta sú lahodným jedlom, ktoré spája jemnú chuť jabĺk s tradičným cestom na palačinky. Táto varianta je nielen chutná, ale aj zdravšia, pretože jablká dodávajú prirodzenú sladkosť a šťavnatosť. Palačinky sa dajú podávať s rôznymi náplňami, ako je tvaroh, jogurt alebo orechy, a skvele sa hodia ako na raňajky, tak aj na dezert. Navyše je možné ich pripraviť aj bezlepkové alebo vegánske, čo ich robí vhodnými pre rôzne stravovacie preferencie.