Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky

V hrnci zahrejeme mlieko s maslom a soľou. Potom pridáme múku a miešame, kým nevznikne husté cesto. Dobre ho povaríme a necháme vychladnúť. Až vychladne...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g BL múky
1 PL vanilkového pudingového prášku
0,5 l mlieka
100 g masla
štipka soli
1 celé vajce
Postup varenia podľa receptu
V hrnci zahrejeme mlieko, maslo a soľ, kým nezačnú vrieť. Potom pridáme múku a miešame, kým nevznikne husté cesto. Dôkladne ho osmažíme a necháme vychladnúť.
Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia za pomoci elektrického mixéra. Cesto potom presunieme na silikónovú podložku a dôkladne ho ešte v rukách prehnietime. Práca s cestom je skvelá, nelepí sa a má jemnú a pružnú konzistenciu.
Z hotového cesta si lyžicou vyberieme kusy, ktoré trochu spracujeme rukami, splácneme a dobre zakryjeme jahodu. Je dôležité, aby na knedlíku nezostali žiadne otvory alebo trhliny, ktoré by mohli spôsobiť, že sa doň dostane voda. Nakoniec knedlík ešte jemne vytvarujeme v dlaniach, ako keď robíme snehovú guľu.
Knedlíky nasadzujeme do vriacej vody, zamiešame ich, aby sa neprilepili na dno. Varíme 5-7 minút podľa veľkosti. Keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte asi jednu minútu.
K knedlíkom mám rada hustú šľahačku so lyžicou práškového cukru, do ktorej na koniec primiešam kyslú smotanu. Taktiež pridávam strúhaný tvaroh a rozpustené maslo. A strúhanka na masle je tiež skvelá maškrtka.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky
Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky sú lahodným dezertom, ktorý poteší nielen celiakov, ale aj všetkých milovníkov sladkých pokrmov. Tieto knedlíky sa pripravujú z bezlepkovej múky, vďaka ktorej sú jemné a vláčne. Plnené čerstvým ovocím, ako sú jahody alebo marhule, ponúkajú dokonalú kombináciu chutí. Podávané s posypom z mletého maku alebo cukru a preliate tvarohom, stávajú sa obľúbenou voľbou pre nedeľný obed alebo špeciálne príležitosti. Vychutnajte si túto bezlepkovú delikatesu a objavte nové možnosti tradičnej českej kuchyne!