Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky

Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

V hrnci zahrejeme mlieko s maslom a soľou. Potom pridáme múku a miešame, kým nevznikne husté cesto. Dobre ho povaríme a necháme vychladnúť. Až vychladne...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g BL múky
1 PL vanilkového pudingového prášku
0,5 l mlieka
100 g masla
štipka soli
1 celé vajce

Postup varenia podľa receptu

V hrnci zahrejeme mlieko, maslo a soľ, kým nezačnú vrieť. Potom pridáme múku a miešame, kým nevznikne husté cesto. Dôkladne ho osmažíme a necháme vychladnúť.

Do vychladnutej zmesi pridáme vajcia za pomoci elektrického mixéra. Cesto potom presunieme na silikónovú podložku a dôkladne ho ešte v rukách prehnietime. Práca s cestom je skvelá, nelepí sa a má jemnú a pružnú konzistenciu.

Z hotového cesta si lyžicou vyberieme kusy, ktoré trochu spracujeme rukami, splácneme a dobre zakryjeme jahodu. Je dôležité, aby na knedlíku nezostali žiadne otvory alebo trhliny, ktoré by mohli spôsobiť, že sa doň dostane voda. Nakoniec knedlík ešte jemne vytvarujeme v dlaniach, ako keď robíme snehovú guľu.

Knedlíky nasadzujeme do vriacej vody, zamiešame ich, aby sa neprilepili na dno. Varíme 5-7 minút podľa veľkosti. Keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte asi jednu minútu.

K knedlíkom mám rada hustú šľahačku so lyžicou práškového cukru, do ktorej na koniec primiešam kyslú smotanu. Taktiež pridávam strúhaný tvaroh a rozpustené maslo. A strúhanka na masle je tiež skvelá maškrtka.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky

Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky sú lahodným dezertom, ktorý poteší nielen celiakov, ale aj všetkých milovníkov sladkých pokrmov. Tieto knedlíky sa pripravujú z bezlepkovej múky, vďaka ktorej sú jemné a vláčne. Plnené čerstvým ovocím, ako sú jahody alebo marhule, ponúkajú dokonalú kombináciu chutí. Podávané s posypom z mletého maku alebo cukru a preliate tvarohom, stávajú sa obľúbenou voľbou pre nedeľný obed alebo špeciálne príležitosti. Vychutnajte si túto bezlepkovú delikatesu a objavte nové možnosti tradičnej českej kuchyne!

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (35 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Pre deti
Tag: ovocie, varenie, obed, ľahké, bežný deň, večera, česká, ľahký, pre začiatočníkov, bezlepkové, sladké, diétne recepty, sladké jedlá, jahody

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Bezlepkové ovocné odpaľované knedlíky.

Pridať komentár