Pizza slimáky z domáceho cesta

Pizza slimáky z kysnutého cesta sú neodmysliteľným jedlom na každej oslave a skvele poslúžia aj ako studená večera. Táto pochúťka so šunkou, syrom a kečupom si získa vašu pozornosť…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g hladkej múky
1/2 lyžice soli
130 ml vlažnej vody
20 g čerstvého droždia
2 lyžičky cukru
1 lyžica oleja
kečup
pizza korenie
šunkový salám
strúhaný syr
1 vajce
Postup varenia podľa receptu
Do mierne teplej vody pridáme cukor, lyžicu oleja, rozdrobíme droždie a necháme vzniknúť kvásku.
Zmiešame hladkú múku so soľou, pridáme ingrediencie a uhnietime cesto, ktoré následne necháme hodinu odpočívať a kysnúť.
Cesto, ktoré vykyslo, spracujeme a rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý potom rozrežeme na polovice.
Naneste kečup a horných 3 cm nechajte hladké. Posypte trochou korenia na pizzu, pridajte šunkový salám a nakoniec posypte nastrúhaným syrom.
Nepotreté okraje potrieme rozšľahaným vajcom a rolovanie začneme odspodu smerom nahor.
Nite nakrájame na plátky o dĺžke 2 cm a pokladáme ich na plech s papierom na pečenie.
Natrieme vajcom, posypeme korením na pizzu a necháme na plechu kysnúť po dobu 20 minút.
Plech dáme do vyhriatej rúry na 180° a pečieme 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pizza slimáky z domáceho cesta
Pizza šneci z domáceho cesta sú lahodným a kreatívnym jedlom, ktoré poteší nielen milovníkov pizze. Cesto pripravené z kvalitných surovín zaisťuje vynikajúcu chuť a textúru. Šneci sa zvyčajne plnia rajčinovým základom, syrom, salámou alebo zeleninou, čo z nich robí ideálne občerstvenie na párty. Po upečení sú krásne zlatisté a chrumkavé, a skvele sa hodia k dipom alebo ako desiata. Táto variácia pizze je nielen chutná, ale aj zábavná na servírovanie a jedenie, a tak je obľúbená medzi deťmi aj dospelými.