Plnené cukety

Na plnené cukety je vhodné použiť iba mladé kusy, nie tie prehnané. Vydlabané cukety najprv krátko predpečieme podľa receptu. Potom je…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 cukety
2 cibule
2 rajčiny
5 lyžíc strúhanky
2 vajcia
0,5 lyžičky sypkého zeleninového bujónu
200 g tvrdeného syra (napr. ementál)
2 lyžice oleja
soľ
mleté korenie
petržlenová vňať
Postup varenia podľa receptu
Mladé cukety rozpoliť a vydlabať ich vnútro, ktoré potom nasekáme.
Prepolené cukety položíme rezanou stranou nadol na plech s papierom na pečenie a pečieme ich po dobu 10 minút.
Na panvici s dvoma lyžicami oleja osmahneme jemne nakrájanú cibuľu, potom pridáme posekanú dužinu cukety a nakrájané rajčiny. Necháme podusiť a potom odstavíme.
Nastrúhame tvrdý syr a polovicu si ponecháme stranou.
Do panvice pridáme strúhanku, rozšľahané vajcia, sypkú zeleninovú bujónovú zmes, polovicu nastrúhaného syra, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko dôkladne premiešame.
Naplníme predpečené cukety zmesou a posypeme ich zvyšným syrom.
Pečieme v predhriatej rúre približne 15 až 20 minút.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené cukety
Plnené cukety sú lahodným a zdravým pokrmom, ktorý sa teší obľube v mnohých kuchyniach. Čerstvé cukety sa najprv vydlabú a potom naplnia rôznymi náplňami, ako sú mleté mäso, ryža alebo zelenina. Pokrm sa pečie v rúre, čo mu dodáva skvelú chuť a aromatickú vôňu. Plnené cukety sú ideálne ako hlavné jedlo alebo príloha a môžu byť ľahko prispôsobené osobným preferenciám, vďaka čomu si ich obľúbi celá rodina. Navyše sú skvelou možnosťou, ako využiť sezónnu úrodu a pridať do stravy viac zeleniny.