Španielska ryža
Na kocky nakrájame cibuľu a rajčiny, ktoré osmažíme na masle. Potom pridáme uvarenú ryžu a všetko krátko osmažíme. Do tejto zmesi potom vmiešame rozšľahané…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
cibuľa
paradajky
maslo
vajcia
ryža
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Cibuľu a rajčiny nakrájame na malé kúsky a osmažíme ich na masle. Potom pridáme uvarenú ryžu a chvíľu ju restujeme. Následne do zmesi vlijeme rozšľahané vajcia a miešame, kým sa neprepečú. Na záver pokrm ochutíme soľou, korením alebo iným korením podľa chuti.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Španielska ryža
Španielska ryža, známa tiež ako paella, je obľúbené jedlo zo Španielska, ktoré kombinuje ryžu, zeleninu, morské plody a mäso. Tento pokrm má mnoho variant, ale tradične sa pripravuje na veľkej, plytkej panvici, čo umožňuje ryži rovnomerne sa variť a získať charakteristickú zlatistú kôrku na dne. Kľúčovými ingredienciami sú šafrán, ktorý dodáva ryži krásnu farbu, a olivový olej, ktorý je základom španielskej kuchyne. Španielska ryža je nielen chutná, ale aj spoločenské jedlo, konzumované pri oslavách a rodinných stretnutiach.
Tomáš Rohlena