Španielska ryža

Španielska ryža
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Na kocky nakrájame cibuľu a rajčiny, ktoré osmažíme na masle. Potom pridáme uvarenú ryžu a všetko krátko osmažíme. Do tejto zmesi potom vmiešame rozšľahané…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

cibuľa
paradajky
maslo
vajcia
ryža
soľ
korenie

Postup varenia podľa receptu

Cibuľu a rajčiny nakrájame na malé kúsky a osmažíme ich na masle. Potom pridáme uvarenú ryžu a chvíľu ju restujeme. Následne do zmesi vlijeme rozšľahané vajcia a miešame, kým sa neprepečú. Na záver pokrm ochutíme soľou, korením alebo iným korením podľa chuti.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Španielska ryža

Španielska ryža, známa tiež ako paella, je obľúbené jedlo zo Španielska, ktoré kombinuje ryžu, zeleninu, morské plody a mäso. Tento pokrm má mnoho variant, ale tradične sa pripravuje na veľkej, plytkej panvici, čo umožňuje ryži rovnomerne sa variť a získať charakteristickú zlatistú kôrku na dne. Kľúčovými ingredienciami sú šafrán, ktorý dodáva ryži krásnu farbu, a olivový olej, ktorý je základom španielskej kuchyne. Španielska ryža je nielen chutná, ale aj spoločenské jedlo, konzumované pri oslavách a rodinných stretnutiach.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (31 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Tag: paradajky, ryža, restovanie, varenie, obed, sviatočné / nedeľné, bežný deň, večera, ľahký, prílohy, letné recepty, bezmäsité jedlá, dusenie, európska, španielska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Španielska ryža.

Pridať komentár