Plnené vajcia

Vajcia plnené zaujímavou náplňou môžu byť skvelou ozdobou na slávnostnom stole alebo chutnou večerou. Náplň sa dá použiť do cukrárskeho vrecka, alebo ju jednoducho naplniť naspäť do bielkov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
6 vajec
2 lyžičky chrenu
1 lyžica masla
3 lyžičky plnotučnej horčice
kečup (na ozdobenie)
soľ (podľa chuti)
Postup varenia podľa receptu
V hrnci varíme vajcia v búrkovej vode po dobu deviatich minút. Následne ich rýchlo ochladíme, olúpeme, pozdĺžne prerežme a žĺtky vyberieme do misky.
Žĺtky premiešame s maslom, horčicou, chrenom a soľou.
Zmes vložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ňou biele časti. Na záver ich ozdobíme kečupom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Plnené vajcia
Naplněné vajcia sú obľúbenou predjedlom, ktoré sa často podáva na slávnostných stoloch. Tento pokrm sa pripravuje z uvarených vajec, ktoré sa pozdĺžne rozkrájajú a žĺtky sa zmiešajú s rôznymi prísadami, ako sú majonéza, horčica, bylinky alebo zelenina. Náplň sa potom vráti späť do bielkov, čím vznikajú chutné a atraktívne porcie. Naplněné vajcia je možné zdobiť paprikou, olivami či bylinkami, čo im dodáva na vzhľade. Ideálne sú ako občerstvenie na párty či rodinné oslavy.