Paštéta z pečených paprik

Papriky rozkrojíme na polovice, odstránime semienko a spolu s polovicou červenej cibule ich umiestnime do zapekacej nádoby, pokvapkáme olejom a vložíme do predhriatej rúry na…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 veľké červené papriky
1/2 červenej cibule
2 polievkové lyžice olivového oleja
1 strúčik cesnaku
trochu bazalky (listy)
100 g Mascarpone
2-3 sušené rajčiny v oleji
2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
soľ
korenie
Postup varenia podľa receptu
Papriky rozrežeme na polovice, odstránime semienka a spolu s jednou polovicou červenej cibule ich dáme do zapekacej misy. Pokvapkáme ich olejom a pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 30 minút, kým nezmäknú.
Následne ich necháme trochu vychladnúť.
Papriky a cibuľu vložíme do mixéra, pridáme všetky zvyšné suroviny a rozmixujeme na jemnú zmes.
Hotovú paštiku presunieme do malých misiek a necháme ju vychladnúť.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Paštéta z pečených paprik
Paštéta z pečených paprík je lahodná a aromatická pochúťka, ktorá poteší každého milovníka vegetariánskej kuchyne. Je vyrobená z kvalitných pečených paprík, ktoré sú jemne rozmixované a doplnené o olivový olej, cesnak a bylinky. Táto paštéta sa skvele hodí na chlieb, chrumkavé toastové krekry alebo ako súčasť obložených mís. Jej jemná chuť a bohaté aróma prinášajú do každého jedla nádych stredomorskej elegancie. Vyskúšajte ju ako alternatívu k tradičným masovým pomazánkam!