Varená majonéza

Varená majonéza
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame. Potom ich umiestnime do vodného kúpeľa a miešame, kým zmes nezhustne. Následne necháme vychladnúť. Je dôležité používať vodný kúpeľ, inak by sme mohli dostať miešané vajcia! Je to skvelé…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

4 žĺtky
1 dcl slnečnicového oleja, môže byť aj iný
1 lyžica plnotučnej horčice
soľ
piper
cukor podľa chuti
trochu nálevu z uhorky alebo citrónová šťava podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Všetko kombinujeme.

Umiesťujeme do vodného kúpeľa a miešame, kým nechytí hustotu.

Potom necháme vychladnúť. Dôležitý je vodný kúpeľ, inak by sme získali miešané vajíčka!

Skvelé do zemiakového šalátu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Varená majonéza

Varičná majonéza je obľúbený český pokrm, ktorý sa často podáva ako príloha alebo súčasť šalátov. Tento lahodný krém vzniká z vajec, oleja a octu, ktoré sa spoločne varia, čím sa získava jemná a krémová konzistencia. Vzhľadom na to, že sa varí, má majonéza stabilnejšiu štruktúru a dlhšiu trvanlivosť. Varičná majonéza sa výborne hodí k rôznym šalátom, mäsám alebo ako dip k zelenine. Je to chutná a výživná alternatíva k bežnej majonéze, ktorá si našla svoje miesto v českej kuchyni.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rýchla večera
Tag: varenie, ľahké, sviatočné / nedeľné, bežný deň, lacné, česká, ľahký, ostatné, studená kuchyňa, dresingy

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Varená majonéza.

Pridať komentár