Varená majonéza

Všetky ingrediencie dôkladne premiešame. Potom ich umiestnime do vodného kúpeľa a miešame, kým zmes nezhustne. Následne necháme vychladnúť. Je dôležité používať vodný kúpeľ, inak by sme mohli dostať miešané vajcia! Je to skvelé…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 žĺtky
1 dcl slnečnicového oleja, môže byť aj iný
1 lyžica plnotučnej horčice
soľ
piper
cukor podľa chuti
trochu nálevu z uhorky alebo citrónová šťava podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Všetko kombinujeme.
Umiesťujeme do vodného kúpeľa a miešame, kým nechytí hustotu.
Potom necháme vychladnúť. Dôležitý je vodný kúpeľ, inak by sme získali miešané vajíčka!
Skvelé do zemiakového šalátu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Varená majonéza
Varičná majonéza je obľúbený český pokrm, ktorý sa často podáva ako príloha alebo súčasť šalátov. Tento lahodný krém vzniká z vajec, oleja a octu, ktoré sa spoločne varia, čím sa získava jemná a krémová konzistencia. Vzhľadom na to, že sa varí, má majonéza stabilnejšiu štruktúru a dlhšiu trvanlivosť. Varičná majonéza sa výborne hodí k rôznym šalátom, mäsám alebo ako dip k zelenine. Je to chutná a výživná alternatíva k bežnej majonéze, ktorá si našla svoje miesto v českej kuchyni.