Pesto rosso - červené pesto zo sušených rajčiat

Pesto rosso - červené pesto zo sušených rajčiat
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Všetky suroviny dajte do vhodnej nádoby a mixujte, kým nezískate jemnú konzistenciu. Naplňte do fliaš. Pesto bude v chladničke čerstvé 5–7 dní, ak…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

hrnček sladkých sušených paradajok
3 menšie strúčiky cesnaku
1 lyžica čerstvého rozmarínu
1/3 hrnčeka mandlí (nelúpaných, neslaných a nasucho opražených)
1 hrnček olivového oleja
½ čajovej lyžičky soli
čerstvo mletý čierny korenie podľa chuti

Postup varenia podľa receptu

Všetky suroviny dajte do vhodnej misy a mixujte, kým sa nevytvorí malé kúsky.

Naplnte poháre. Pesto môžete uchovávať v chladničke po dobu 5 až 7 dní, ak ho chcete mať dlhšie, je lepšie ho zmraziť.

Červené pesto podávajte s cestovinami, rozotreté na krutónoch, alebo ako nátierku na sendviče. Pred podávaním nechajte pesto minimálne hodinu vychladnúť na izbovú teplotu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Pesto rosso - červené pesto zo sušených rajčiat

Pesto rosso, alebo červené pesto, je lahodná talianska omáčka vyrobená zo sušených rajčín, cesnaku, olivového oleja a parmezánu. Tento výrazný pokrm je obľúbenou voľbou pre milovníkov gastronómie, ktorí ocenia jeho intenzívnu chuť a arómu. Červené pesto sa skvele hodí ako dip, na cestoviny, alebo ako prísada do rôznych jedál, čím dodá proteínovú a bohatú chuť. Pesto rosso je ideálne pre rýchle a chutné varenie, či už na rodinné večere alebo pri oslavách s priateľmi.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.7/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rýchla večera
Tag: omáčky, ľahké, rýchle, bežný deň, ľahký, do 20 minút, bylinky, studená kuchyňa, talianska

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Pesto rosso - červené pesto zo sušených rajčiat.

Pridať komentár