Pesto rosso - červené pesto zo sušených rajčiat

Všetky suroviny dajte do vhodnej nádoby a mixujte, kým nezískate jemnú konzistenciu. Naplňte do fliaš. Pesto bude v chladničke čerstvé 5–7 dní, ak…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
hrnček sladkých sušených paradajok
3 menšie strúčiky cesnaku
1 lyžica čerstvého rozmarínu
1/3 hrnčeka mandlí (nelúpaných, neslaných a nasucho opražených)
1 hrnček olivového oleja
½ čajovej lyžičky soli
čerstvo mletý čierny korenie podľa chuti
Postup varenia podľa receptu
Všetky suroviny dajte do vhodnej misy a mixujte, kým sa nevytvorí malé kúsky.
Naplnte poháre. Pesto môžete uchovávať v chladničke po dobu 5 až 7 dní, ak ho chcete mať dlhšie, je lepšie ho zmraziť.
Červené pesto podávajte s cestovinami, rozotreté na krutónoch, alebo ako nátierku na sendviče. Pred podávaním nechajte pesto minimálne hodinu vychladnúť na izbovú teplotu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pesto rosso - červené pesto zo sušených rajčiat
Pesto rosso, alebo červené pesto, je lahodná talianska omáčka vyrobená zo sušených rajčín, cesnaku, olivového oleja a parmezánu. Tento výrazný pokrm je obľúbenou voľbou pre milovníkov gastronómie, ktorí ocenia jeho intenzívnu chuť a arómu. Červené pesto sa skvele hodí ako dip, na cestoviny, alebo ako prísada do rôznych jedál, čím dodá proteínovú a bohatú chuť. Pesto rosso je ideálne pre rýchle a chutné varenie, či už na rodinné večere alebo pri oslavách s priateľmi.