Domáca tatárska omáčka

Ak máte radi jedlá, ktoré si žiadajú tatársku omáčku, prestaňte kupovať hotové omáčky v obchodoch. Predstavíme vám jednoduchý a…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
200 g majonézy
1/2 cibule
1 sterilizovaná uhorka
lák z uhorky
1-2 čajové lyžičky plnotučnej horčice
soľ
mletý korenie
Postup varenia podľa receptu
Uhorku nakrájame na malé kúsky a cibuľu jemne nasekáme.
Do malej misky vložíme majonézu, pridáme nakrájanú cibuľu a uhorku, a potom nalejeme 2-4 lyžice uhorkového nálevu.
Nálev pomaly pridávame do misky a súčasne šľaháme metličkou, kým nedosiahneme konzistenciu tatárskej omáčky.
Pridáme tiež horčicu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Tatársku omáčku dáme vychladnúť do chladničky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáca tatárska omáčka
Domáca tatárska omáčka je skvelým doplnkom k mnohým jedlám, najmä k pečenému mäsu, rybám či hranolkám. Tento lahodný dip sa vyrába z majonézy, jemne nasekaných uhorkiek, cibuľky, kapari a ďalších bylín, ktoré dodávajú omáčke výraznú chuť. Príprava je jednoduchá a rýchla, a výsledok je vždy osviežujúci. Môžete si ju ľahko prispôsobiť svojim chutiam pridaním rôznych korenín alebo ingrediencií. Tatárska omáčka je tak výborným spôsobom, ako obohatiť váš kulinársky zážitok.