Mozzarella s paradajkami

Ak máte nadbytok paradajok a túžite po niečom rýchlom a osviežujúcom, tento tanier plný dobrôt je skvelou voľbou. Pri príprave...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 balíček mozzarelly
2-4 paradajky
olivový olej
ocot balsamico
soľ
mletý čierny korenie
oregan
bazalka
Postup varenia podľa receptu
Tomaty dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie kusy.
Mozzarellu nakrájame na plátky a aranžujeme ju na tanier spolu s plátkami rajčín do úhľadného usporiadania.
Pridáme oregano, bazalku, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom.
Na ozdobu môžeme využiť čerstvú bazalku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Mozzarella s paradajkami
Mozzarella s rajčinami, známa aj ako Caprese, je obľúbený taliansky šalát, ktorý vyniká svojou jednoduchosťou a čerstvosťou. Skladá sa z mäkkej mozzarelly, zrelých rajčín, čerstvej bazalky a kvalitného olivového oleja. Táto kombinácia ingrediencií vytvára harmonické chute, ktoré sú ideálne ako ľahký predkrm alebo pochutina. Mozzarella s rajčinami je nielen lahodná, ale aj zdravá, bohatá na vitamíny, minerály a zdravé tuky. Jej príprava je veľmi rýchla a jednoduchá, čo ju robí obľúbenou voľbou na letné osvieženie.