Paštika z kuracích pečienok

Domáce kuracie paštéty vyzerajú skvele a majú skvelú chuť, pričom ich príprava je veľmi jednoduchá. Po správnom ochutení a umiestnení do peknej sklenenej nádoby…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1000 g kuracích pečienok
200 ml šľahačky
250 g masla
1 stredná cibuľa
3 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
1 snítka čerstvého tymiánu
soľ
mletý čierny korenie
paštikové korenie
olivový olej
Postup varenia podľa receptu
Olúpeme cibuľu a nakrájame ju na malé kúsky.
Na oleji osmažíme cibuľu a drvený cesnak, potom pridáme očistené pečeň, tymián a 100 ml smotany.
Varíme, kým nie sú pečene hotové a všetka tekutina sa neodparí.
Ochuťte soľou, korením a prípadne inými koreninami, potom zmiešajte s maslom pri izbovej teplote a zvyšnou smotanou a všetko rozmixujte.
Pripravíme zmes do formy na srnčí chrbát a dáme ju chladiť do chladničky, ideálne cez noc. Podávame s brusnicami.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Paštika z kuracích pečienok
Paštét z kuracích pečienok je obľúbeným delikatesným pokrmom, ktorý sa vyznačuje jemnou a hladkou konzistenciou. Táto lahôdka je často ochutená cibuľou, cesnakom a bylinkami, čo jej dodáva výraznú chuť. Podáva sa najčastejšie na čerstvom chlebe alebo toastu, ideálne na rodinné oslavy, pikniky alebo ako súčasť predjedál. V domácej kuchyni je veľmi jednoduchá na prípravu a ponúka možnosť experimentovania s rôznymi ingredienciami. Je obľúbená nielen pre svoju chuť, ale aj pre výživové hodnoty, ktoré kuracie pečienky obsahujú.