Hummus

Hummus
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 1

Hummus pochádza z Libanonu a je to cícerová nátierka. Jej chuť vyniká vďaka rímskemu kmínu, cesnaku a olivovému oleju. Môžeme ju servírovať…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

400 g cíceru v náleve (1 plechovka)
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička sezamovej pasty tahini
šťava z 1/2 citróna
pár kvapiek olivového oleja
Podľa potreby
studená voda
drvený rascový kmín
soľ
mletá sladká paprika

Postup varenia podľa receptu

Cícer scedíme a zmiešame so sezamovou pastou, rímskym kmínom, cesnakom, citrónovou šťavou a olejom. Potom všetko rozmixujeme do hladkého krému.

Pridáme soľ a ak bude potrebné, zriedime studenou vodou na požadovanú hustotu.

Na záver pokrm posypeme drvenou sladkou paprikou. Servírujeme s opekaným pita alebo libanonským chlebom.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Hummus

Hummus je obľúbený pokrm pochádzajúci z Blízkeho východu, ktorý sa vyrába z cíceru, tahini (sezamovej pasty), olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. Tento krémový dip je nielen chutný, ale aj výživný, bohatý na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Hummus sa často podáva s pita chlebom, čerstvou zeleninou alebo ako súčasť rôznych šalátov a jedál. Je obľúbený ako v vegetariánskej, tak vegánskej strave a stal sa populárnym aj v mnohých ďalších kuchyniach po celom svete.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.4/5 (27 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rýchla večera
Tag: občerstvenie, ľahké, rýchle, bežný deň, ľahký, pre začiatočníkov, zdravé, do 20 minút, večierky a oslavy, nátierky, studená kuchyňa, raňajky, vegánske, silvester

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Hummus.

Pridať komentár