Hummus

Hummus pochádza z Libanonu a je to cícerová nátierka. Jej chuť vyniká vďaka rímskemu kmínu, cesnaku a olivovému oleju. Môžeme ju servírovať…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
400 g cíceru v náleve (1 plechovka)
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička sezamovej pasty tahini
šťava z 1/2 citróna
pár kvapiek olivového oleja
Podľa potreby
studená voda
drvený rascový kmín
soľ
mletá sladká paprika
Postup varenia podľa receptu
Cícer scedíme a zmiešame so sezamovou pastou, rímskym kmínom, cesnakom, citrónovou šťavou a olejom. Potom všetko rozmixujeme do hladkého krému.
Pridáme soľ a ak bude potrebné, zriedime studenou vodou na požadovanú hustotu.
Na záver pokrm posypeme drvenou sladkou paprikou. Servírujeme s opekaným pita alebo libanonským chlebom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Hummus
Hummus je obľúbený pokrm pochádzajúci z Blízkeho východu, ktorý sa vyrába z cíceru, tahini (sezamovej pasty), olivového oleja, citrónovej šťavy a cesnaku. Tento krémový dip je nielen chutný, ale aj výživný, bohatý na bielkoviny, vlákninu a zdravé tuky. Hummus sa často podáva s pita chlebom, čerstvou zeleninou alebo ako súčasť rôznych šalátov a jedál. Je obľúbený ako v vegetariánskej, tak vegánskej strave a stal sa populárnym aj v mnohých ďalších kuchyniach po celom svete.