Sýrová roláda

Jednoduchosť prináša krásu, a to platí dvojnásobne u syrovej rolády. Tá je totiž sama o sebe krásna a ideálne sa hodí ako občerstvenie pre hostí na…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
12 plátkov tvrdého syra
1 pomazánkové maslo
plátky šunky (podľa potreby)
1-2 čerstvé papriky
Postup varenia podľa receptu
Syr rozložíme na pečiaci papier do tvaru obdĺžnika o rozmeroch 3x4 plátky. Okraje plátkov potom preložíme cez seba zhruba o 0,5 cm, čím vytvoríme jednotný obdĺžnikový plát na papieri.
Syr dáme do predhriatej rúry a počkáme, kým sa zjemní. Medzitým umyjeme papriky, zbavíme ich dužiny a nakrájame ich na prúžky.
Plechar vyberieme a syr opatrne valčekom rozvalíme, kým sa nespojí do jednolitého plátu.
Syr plát potrieme pomazánkovým maslom a naň dáme plátky šunky. Potom znovu pomažeme šunku pomazánkovým maslom a pridáme prúžky rôznobarevných paprík. Nakoniec plát s náplňou srolujeme do rolády.
Zabalíme do mikrotenovej alebo potravinárskej fólie a necháme do budúceho dňa stuhnúť v chladničke.
Nakrájame na zhruba 1 cm široké kúsky a servírujeme.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Sýrová roláda
Syrová roláda je lahodný pokrm, ktorý poteší každého milovníka syra. Obvykle sa skladá z mäkkého syra, ako je tvaroh alebo lúčny syr, ochuteného bylinkami a korením. Syrová zmes sa potom jemne natiera na tenkú placku, napríklad na tortillu alebo list rímskeho šalátu, a po dôkladnom srolovaní sa krája na kolieska. Tento jednoduchý recept je skvelý ako jednohubka na večierky alebo ľahký snack. Syrová roláda je nielen chutná, ale aj veľmi variabilná – môžete pridať šunku, zeleninu alebo olivy podľa svojej chuti.