Domáce utopence

Domáce utopence
Doba prípravy: 40 minút
Doba varenia: 5 minút
Porcie: 1

Utopenci patria medzi najobľúbenejšie pochúťky k pivu a sú nedielnou súčasťou ponuky takmer každej českej krčmy. Existuje mnoho rôznych receptov a každý…

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1,5 kg špekáčikov (hrubých párkov)
500 g cibule
feferónky
Nálev
400 ml octu
600 ml vody
1 lyžica soli
3 lyžice cukru
1 lyžica oleja
3 bobkové listy
5 guľôčok nového korenia
1 čajová lyžička celého korenia

Postup varenia podľa receptu

Všetky ingrediencie na nálev spojíme, varíme približne 5 minút a potom necháme vychladnúť.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na krúžky. Špekáčky tiež ošúpeme a narežeme ich pozdĺžne. Do každého narezaného špekáčka dáme niekoľko krúžkov cibule.

Na dno trojliterovej fľaše nasypeme vrstvu cibule, trošku korenia z nálevu, kúsok feferónky a vrstvu špekáčkov. Tento postup opakujeme, kým nie je fľaša plná.

Na záver všetko zalijeme studeným nálevom a sklenicu uzavrieme.

Utopence ponecháme v chlade na 7 dní, aby sa uležel.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Domáce utopence

Domáce utopence sú tradičným českým pokrmom, ktorý sa stal obľúbenou pochúťkou na rôznych oslavách a zabíjačkách. Tento pokrm sa skladá z nakladaných klobás, zvyčajne v octe, s cibuľou, horčicou a korením. Utopence sa najčastejšie podávajú ako chuťovka k pivu, a vďaka svojej pikantnej chuti si získavajú priazeň mnohých gurmánov. Pripravujú sa zvyčajne niekoľko dní pred konzumáciou, aby sa chute dobre prepojili. Domáce utopence sú tak skvelým príkladom českej kuchyne, ktorá vie spojiť jednoduché suroviny s jedinečnou chuťou.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.8/5 (46 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Rýchla večera
Tag: ľahké, česká, ľahký, pre začiatočníkov, zimné recepty, pikantné, večierky a oslavy, nakladanie, studená kuchyňa, utopenci

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Domáce utopence.

Pridať komentár