Pomerančový múčnik
Ušľaháme štyri žltky s dvoma lyžicami nastrúhanej pomarančovej kôry a 50 gramami cukru do hustej peny, potom primiešame detskú krupicu a 125 ml pomarančovej šťavy.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 vajcia
2 lyžice pomarančovej kôry
50 g práškového cukru
80 g detskej krupice
125 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy
100 g hladkej múky
Na sirup
125 ml pomarančovej šťavy
70 g práškového cukru
Postup varenia podľa receptu
Šľaháme štyri žĺtky so dvoma lyžicami nastrúhanej pomarančovej kôry a 50 gramami práškového cukru, kým nevznikne hustá pena. Potom pridáme detskú krupicu a 125 ml pomarančovej šťavy. Necháme zmes odstáť 15 minút.
Medzitým vyšľaháme bielky do tuhej snehovej konzistencie. Ten potom primiešame do žĺtkovej peny, pridáme múku a jemne spojíme. Pečieme v menšej forme 25 minút pri 180 stupňoch.
Medzitým do hrnca nalejeme 125 ml pomarančovej šťavy, pridáme 70 g cukru a varíme, až zmes zhustne.
Necháme upečený dezert vychladnúť vo forme počas 10 minút, potom ho presunieme na tanier a potiahneme zahustenom sirupom.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pomerančový múčnik
Pomerančový múčnik je osviežujúci dezert, ktorý poteší milovníkov citrusov. Vyniká svojou sviežosťou a ľahkou textúrou, ideálnou pre horúce letné dni. Tento múčnik sa často pečie z jemne nastrúhanej pomarančovej kôry, ktorá dodáva výraznú chuť, spolu s šťavou z pomarančov pre extra šťavnatosť. Môže byť podávaný s hladkým krémom alebo posypaný cukrom, čo umocňuje jeho sladkokyslý chuťový profil. Pomerančový múčnik je skvelou voľbou pre oslavy aj bežné rodinné stolovanie.
Tomáš Rohlena