Pórková omeleta

Pórek nakrájame na krúžky a osmažíme na tuku, kým nebude skoro mäkký. Potom prilievame vajíčka s troškou soli, mliekom a múkou, ktorú sme predtým premiešali. Nakoniec posypeme...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
4 póry
2 polievkové lyžice tuku
4 vajcia
asi 3/4 hrnčeka mlieka
2-3 polievkové lyžice polohrubej múky
soľ
plátok syra
2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
pažitka
kerblík (v zime reďkovka)
Postup varenia podľa receptu
Pórek nakrájame na kolieska a ľahko podusíme na tuku, až je takmer mäkký. Potom zalejeme osolenými vajcami, ktoré sme predtým rozšľahali s mliekom a múkou. Nakoniec posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry, kým nezíska zlatistú farbu.
Omletu nakrájame na štyri časti a posypeme ju bylinkami. Namiesto póru môžeme použiť papriku nakrájanú na tenké pásiky.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Pórková omeleta
Pórová omeleta je lahodné jedlo, ktoré spája jemnú chuť póru s nadýchanou vaječnou zmesou. Tento pokrm je jednoduchý na prípravu a ideálny na rýchlu raňajky alebo ľahký obed. Pórek sa na panvici ľahko orestuje, čo mu dodá sladkosť a arómu. Potom sa do neho pridajú rozšľahané vajcia, ktoré sa pomaly spevňujú a vytvárajú tak chutnú omeletu. Servírovať ju možno s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom, čo z nej robí skvelé a vyvážené jedlo.