Stánkové langoše
![Stánkové langoše](/i/sk/stankove-langose.jpg)
Jednoduché a lacné langoše, tak ako ich všetci poznáme zo stánkov.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
500 g hladká múka
4 dl mlieko
1/2 lyžičky cukor
1 balíček droždie (42g)
1/2 lyžičky soľ
Postup varenia podľa receptu
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, rozdrobíme do neho droždie a necháme urobiť kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a vypracujeme cesto.
Hotové cesto necháme 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvaľkáme na 2 cm vysoký plát a väčšou sklenicou z neho vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť.
V panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja. Nakysnuté kolečka vytiahneme do strán a smažíme v oleji dozlatista.
Hotové langoše odkladáme na savý papier a dopĺňame surovinami podľa chuti - syr, šunka, cesnak, kečup, tatarka či marmeláda.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Stánkové langoše
Stánkové langoše sú obľúbenou slovenskou pochúťkou, ktorá sa často predáva na trhoch a festivaloch. Tieto chrumkavé placky z kysnutého cesta sa zvyčajne smažia v horúcom oleji, čo im dodáva lahodnú zlatistú farbu. Doplnenej cesnakom, syrom alebo kyslou smotanou, langoše majú vždy skvelú chuť a ich aróma láka okoloidúcich. Sú ideálne na rýchle občerstvenie a patrí medzi najobľúbenejšie street food na Slovensku. U stánkového predaja si ich môžete vychutnať priamo na mieste, čím sa stáva nezabudnuteľnou súčasťou každej akcie.