Stánkové langoše

Stánkové langoše
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Jednoduché a lacné langoše, tak ako ich všetci poznáme zo stánkov.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

500 g hladká múka
4 dl mlieko
1/2 lyžičky cukor
1 balíček droždie (42g)
1/2 lyžičky soľ

Postup varenia podľa receptu

Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, rozdrobíme do neho droždie a necháme urobiť kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a vypracujeme cesto.

Hotové cesto necháme 30 minút kysnúť v teple. Potom cesto vyvaľkáme na 2 cm vysoký plát a väčšou sklenicou z neho vykrojíme kolečka. Tie necháme ešte 10 minút vykysnúť.

V panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja. Nakysnuté kolečka vytiahneme do strán a smažíme v oleji dozlatista.

Hotové langoše odkladáme na savý papier a dopĺňame surovinami podľa chuti - syr, šunka, cesnak, kečup, tatarka či marmeláda.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Stánkové langoše

Stánkové langoše sú obľúbenou slovenskou pochúťkou, ktorá sa často predáva na trhoch a festivaloch. Tieto chrumkavé placky z kysnutého cesta sa zvyčajne smažia v horúcom oleji, čo im dodáva lahodnú zlatistú farbu. Doplnenej cesnakom, syrom alebo kyslou smotanou, langoše majú vždy skvelú chuť a ich aróma láka okoloidúcich. Sú ideálne na rýchle občerstvenie a patrí medzi najobľúbenejšie street food na Slovensku. U stánkového predaja si ich môžete vychutnať priamo na mieste, čím sa stáva nezabudnuteľnou súčasťou každej akcie.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.3/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Štítky: hlavné jedlo, maďarská kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Stánkové langoše.

Pridať komentár