Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane

Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane
Doba prípravy: 15 minút
Doba varenia: 35 minút
Porcie: 4

Uvarte rozdelené ružičky karfiolu a brokolice vo vode so soľou alebo korením, kým nezmäknú, čo trvá približne 5-7 minút, a potom ich nechajte odkvapkať. V hlbokej...

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1 brokolica
1 menší karfiol (alebo 1/2 väčšieho)
2 poháre (cca 300ml) kyslej smotany
1/2 pohára (cca 100ml) smotany na varenie
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica pomarančovej horčice
1 lyžica drveného korenia piatich farieb
100 g parmezánu
soľ

Postup varenia podľa receptu

Uvarte rozdelené ružičky karfólu a brokolice v osolenej alebo ochutenej vode do mäkka, čo trvá asi 5-7 minút, a potom ich nechajte odkvapkať.

Vo veľkej panvici zmiešajte všetky zvyšné ingrediencie a pri nízkej teplote ich jemne zahrejte, aby sa dobre prepojili.

Pridajte do zmesi scedený karfól a brokolicu, jemne premiešajte a preneste do zapekacej misy. Môžete posypať ešte ďalším nastrúhaným parmezánom.

Vložte do predhriatej rúry, môžete tiež použiť gril. Pečte, kým povrch nezíska zlatú farbu.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane

Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane je lahodný a výživný pokrm, ktorý poteší nielen milovníkov zeleniny. Tento recept kombinuje jemnú chuť brokolice a karfiolu, ktoré sú starostlivo uvarené a potom zmiešané s kyslou smotanou, čím vzniká krémová a chutná omáčka. Po zapekaní vo vajíčku a syre získava pokrm zlatistú kôrku. Je ideálny ako príloha k mäsu alebo ako samostatné jedlo pre vegetariánov. Vynikajúca kombinácia chutí a zdravých surovín robí túto dobrotu populárnou voľbou na každom stole.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (36 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Vegetariánske
Tag: Zelenina, grilovanie, varenie, obed, ľahké, rýchle, bežný deň, večera, slané, lacné, česká, ľahký, pre začiatočníkov, pre deti, brokolica, pečenie, letné recepty, bezmäsité jedlá, vegetarianské, z jedného pekáčika, zeleninové jedlá

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane.

Pridať komentár