Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane

Uvarte rozdelené ružičky karfiolu a brokolice vo vode so soľou alebo korením, kým nezmäknú, čo trvá približne 5-7 minút, a potom ich nechajte odkvapkať. V hlbokej...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1 brokolica
1 menší karfiol (alebo 1/2 väčšieho)
2 poháre (cca 300ml) kyslej smotany
1/2 pohára (cca 100ml) smotany na varenie
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica pomarančovej horčice
1 lyžica drveného korenia piatich farieb
100 g parmezánu
soľ
Postup varenia podľa receptu
Uvarte rozdelené ružičky karfólu a brokolice v osolenej alebo ochutenej vode do mäkka, čo trvá asi 5-7 minút, a potom ich nechajte odkvapkať.
Vo veľkej panvici zmiešajte všetky zvyšné ingrediencie a pri nízkej teplote ich jemne zahrejte, aby sa dobre prepojili.
Pridajte do zmesi scedený karfól a brokolicu, jemne premiešajte a preneste do zapekacej misy. Môžete posypať ešte ďalším nastrúhaným parmezánom.
Vložte do predhriatej rúry, môžete tiež použiť gril. Pečte, kým povrch nezíska zlatú farbu.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane
Brokolica a karfiol zapekané v kyslej smotane je lahodný a výživný pokrm, ktorý poteší nielen milovníkov zeleniny. Tento recept kombinuje jemnú chuť brokolice a karfiolu, ktoré sú starostlivo uvarené a potom zmiešané s kyslou smotanou, čím vzniká krémová a chutná omáčka. Po zapekaní vo vajíčku a syre získava pokrm zlatistú kôrku. Je ideálny ako príloha k mäsu alebo ako samostatné jedlo pre vegetariánov. Vynikajúca kombinácia chutí a zdravých surovín robí túto dobrotu populárnou voľbou na každom stole.