Rafaelo
![Rafaelo](/i/sk/rafaelo.jpg)
Rafaelo so salkom, kokosom a mandľami je vynikajúce cukrík, ktoré zmizne vždy medzi prvými.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
1/2 konzervy sladené mlieko (Salko)
150 g maslo
250 g cukor práškový
120 g kokosová múčka
1 balíček vanilkový cukor
na obalenie
kokosová múčka
náplň 60 g mandle
Postup varenia podľa receptu
Maslo s oboma druhmi cukru rozpustíme vo vodnom kúpeli a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do zmesi pridáme salko a kokos, dôkladne premiešame a dáme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť. Mandle spaříme, olúpeme a necháme oschnúť. Z cesta tvoríme guľôčky. Do každej z nich zabalíme mandľu a obalujeme v kokose.
Potom dávame do papierových košíčkov a môžeme servírovať.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rafaelo
Rafaelo je obľúbená cukrovinka, ktorá spája jemnú kokosovú chuť s chrumkavým obalom. Jej podstatou je mandľa obalená v krémovom kokosovom cestíčku, ktoré je obalené v kokosovej strúhanke. Táto kombinácia vytvára jedinečný zážitok pre milovníkov sladkostí. Rafaelo je skvelou voľbou ako malý dezert pri oslavách alebo ako lahodné pohostenie pre návštevy. Svojou lahodnosťou a atraktívnym vzhľadom určite poteší každého, kto má rád sladké.