Rafaelo

Rafaelo
Doba prípravy: 20 minút
Doba varenia: 40 minút
Porcie: 4

Rafaelo so salkom, kokosom a mandľami je vynikajúce cukrík, ktoré zmizne vždy medzi prvými.

Ingrediencie, alebo čo potrebujete

1/2 konzervy sladené mlieko (Salko)
150 g maslo
250 g cukor práškový
120 g kokosová múčka
1 balíček vanilkový cukor
na obalenie
kokosová múčka
náplň 60 g mandle

Postup varenia podľa receptu

Maslo s oboma druhmi cukru rozpustíme vo vodnom kúpeli a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do zmesi pridáme salko a kokos, dôkladne premiešame a dáme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť. Mandle spaříme, olúpeme a necháme oschnúť. Z cesta tvoríme guľôčky. Do každej z nich zabalíme mandľu a obalujeme v kokose.

Potom dávame do papierových košíčkov a môžeme servírovať.

Čo ste ešte nevedeli o recepte Rafaelo

Rafaelo je obľúbená cukrovinka, ktorá spája jemnú kokosovú chuť s chrumkavým obalom. Jej podstatou je mandľa obalená v krémovom kokosovom cestíčku, ktoré je obalené v kokosovej strúhanke. Táto kombinácia vytvára jedinečný zážitok pre milovníkov sladkostí. Rafaelo je skvelou voľbou ako malý dezert pri oslavách alebo ako lahodné pohostenie pre návštevy. Svojou lahodnosťou a atraktívnym vzhľadom určite poteší každého, kto má rád sladké.

Páči sa vám recept? Dajte mu 5 hviezd!

Aktuálne hodnotenie receptu 4.6/5 (23 hlasujúcich)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnosť s bohatým rozhľadom. Je veľkým fanúšikom jedla a občasného varenia. Zaujímajú ho aj gurmánske zážitky v reštauráciách. Každú nedeľu sa jeho rodina teší na jeho pravidelný obed, ktorý im pripraví.
ikona sociálnej siete ikona sociálnej siete

Kde je recept zaradený?

Kategórie: Cukrovinky
Štítky: Česká kuchyňa, vegetariánsky recept

Komentáre

Pridajte prvý komentár k receptu Rafaelo.

Pridať komentár