Rýchla zapražená ryžová polievka s kapustičkami - napríklad keď zostane ryža.

Na tuku v hrnci osmahneme jemne nakrájanú cibuľu do sklovita, potom primiešame múku a ďalej varíme, kým nezesvetlí do svetlo hnedej farby. Následne pridáme zeleninový...
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
kapustičky
2 malé mrkvy
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
ryža
malý hrnček Babičkinej zeleninovej zmesi
zeleninový bujón
Vegeta originál (so 7 druhmi zeleniny bez éčok)
2 lyžice polohrubej múky
tuk (olej, sadlo alebo maslo)
pažítka
Postup varenia podľa receptu
Na tuku v hrnci osmahneme jemne nakrájanú cibuľu, kým nezíska sklovitý vzhľad, potom pridáme múku a spoločne ju osmažíme do svetlo hnedej farby.
Potom pridáme zeleninový vývar, zalejeme vodou podľa potreby, pridáme Vegetu, nakrájané kapustičky a nastrúhanú mrkvu, spolu s Babičkinou zeleninou. Necháme variť asi 15-20 minút.
Na záver primiešame uvarenú alebo zostávajúcu ryžu, osolíme, ale dávajte pozor, pretože Vegeta a zeleninový bujón sú už slané. Prehrejeme a po dovaření pridáme niečo zelené.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Rýchla zapražená ryžová polievka s kapustičkami - napríklad keď zostane ryža.
Rýchla zapražená ryžová polievka s kapustičkami je ideálnym receptom, keď máte doma zvyšok ryže. Táto vysoko výživná polievka sa pripravuje jednoducho a rýchlo. Na začiatku osmahnite cibuľu a cesnak, potom pridajte vývar a zvyšnú ryžu. Keď sa všetko spojí, vmiešajte čerstvé alebo zmrazené kapustičky, ktoré dodajú polievke príjemnú chuť a chrumkavosť. Dochutítesoľou a korením podľa chuti. Táto jednoduchá, pritom chutná polievka je skvelá ako rýchla večera alebo ľahký obed.