Vafle z liateho cesta

Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuhej snehu. Potom zmiešame žĺtky s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom, kyslou smotanou a mierne vychladeným roztopeným maslom.
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
2 vajcia
1 štipka soli do snehu
40 g práškového cukru
0,5 vanilkového cukru
100 g kyslej smotany
55 g masla
100 g hladkej múky
0,45 lyžičky prášku do pečiva (3/4 lyžičky)
olej na potretie platní waflovača
Postup varenia podľa receptu
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do pevnej konzistencie.
V mise zmiešame žltky, práškový cukor, vanilkový cukor, kyslú smotanu a rozpustené, ale vlažné maslo. Použila som ručný šľahač. Potom postupne pridávame a jemne zapracovávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh, ktorý vmiešame opatrne.
Najprv zapneme waflovač a necháme ho vyhriať na požadovanú teplotu. Potom pomocou silikónového štetca jemne potrieme platničky olejom. Na celú plochu nalejeme tenkú vrstvu cesta a upečieme wafle. Hotové wafle následne premiestnime na mriežku.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vafle z liateho cesta
Vafle z liateho cesta sú obľúbenou delikatesou, ktorá poteší nielen milovníkov sladkého. Tento lahodný pokrm sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií, ako sú múka, mlieko, vajcia a cukor, ktoré sa zmiešajú a nechajú odpočívať. Potom sa cesto tradične pečie vo wafflovači, čo vytvára charakteristické štvorcové vzory. Vafle je možné podávať s rôznymi náplňami a polevami, ako je šľahačka, ovocie či čokoládová omáčka, a sú ideálne ako na raňajky, tak aj na dezert alebo občerstvenie. Ich nadýchaná textura a chutná vôňa vás okamžite očaria.