Vínne cukrovinky

Jednoduchý a rýchly návod na netypické cukrovinky z bieleho vína. Celý recept vyžaduje iba tri ingrediencie a tieto cukrovinky môžete urobiť buď na sladko…
Ingrediencie, alebo čo potrebujete
250 g hladkej múky
250 g masla (alebo Hery)
5 lyžíc bieleho vína
Na sladkú variantu
práškový cukor
Na slanú variantu
kmín
mletá paprika
soľ
Postup varenia podľa receptu
Na plech položíme papier na pečenie a nastavíme rúru na 170 °C.
V mise zmiešame múku, maslo a víno, čím vytvoríme cesto.
Na pomúčené ploche vyvaľkáme cesto.
Pomocou formičky vykrajujeme rôzne tvary, ktoré potom umiestňujeme na plech. U slanej varianty posypeme cukrovie rascou, paprikou alebo soľou.
Smažíme v predhriatej rúre do zlatista po dobu približne 10-15 minút.
Sladkú variantu pripravíme tak, že ešte teplé cukrovie obalíme v cukre.
Čo ste ešte nevedeli o recepte Vínne cukrovinky
Vínové cukroví je tradičná česká sladkosť, ktorá sa pripravuje predovšetkým počas vianočného obdobia. Jeho hlavnými ingredienciami sú mleté orechy, cukor a víno, ktoré dodáva cukrovi jedinečnú chuť a arómu. Cukrovi sa často tvaruje do rôznych foriem a potom sa posypáva práškovým cukrom, čo mu dodáva elegantný vzhľad. Vínové cukroví je nielen chutné, ale aj príjemne vonia a navodzuje atmosféru sviatkov. Tento pokrm sa stal obľúbeným nielen v českých domácnostiach, ale aj medzi milovníkmi cukrovia v zahraničí.